banner564

Böyle mi olmalıydı?

Devletin eski ve şimdiki Maliye Bakanı, 18 Mercedes davası için yargı huzuruna çıktı

Böyle mi olmalıydı?
banner598
Raif DOĞRU
   Kuzey Kıbrıs’ın çözüm bekleyen onlarca sorunu için kaynak sıkıntısı çekilirken, CTP-UBP hükümeti döneminde hazırlanan 2016 bütçesine ‘yeni araç alımı’ için 4 milyon liralık ödenek konması ve şimdiki hükümetin de bu ödeneğin yarıdan fazlasını Bakanlar için ihalesiz alınan 18 Mercedes’e harcamasının kamuyunda yarattığı tepkiler artarak sürüyor.
   Toparlanıyoruz Hareketi’nin, kamuoyundan yükselen tepkiler nedeniyle konuyu yargıya taşıması nedeniyle, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile eski Maliye Bakanı Birikim Özgür dün Yüksek İdare Mahkemesi’nde tanıklık yaptı.
   Diyalog’un elde ettiği bilgilere göre; Maliye Bakanı Serdar Denktaş,  araç alımı için bütçeye 4 milyon liralık ödenek konulduğunu ve İhale Tüzüğü’ne göre 3’e 2 yöntemi kullanılarak Bakanlar Kurulu kararıyla makam araçlarının alındığını söyledi. Serdar Denktaş, “mahkeme kararına saygılı olacaklarını” kaydetti.

Niyetimiz 18 mersedes değildi
   Maliye eski Bakanı Birikim Özgür ise Diyalog’a yaptığı açıklamada, araba ve motosiklet eksikleriyle ilgili olarak Devlet Emlak ve  Malzeme Dairesi’nden gelen talep üzerine bütçeye 4 milyonluk bir rakam koyduklarını söyledi. Özgür, “Bize o dönemde iletilen raporda Ombudsman ve Sayıştay için makam aracı talep edildi. Ayrıca Sunat Atun’un aracı yoktu ve bazı alımların yapılması gerekirdi”dedi.
   Yıllardan beri yürürlükte olan İhale Tüzüğü’nü değiştirmek için yasa hazırladıklarını ancak bazı eksikler nedeniyle bunu uygulamaya geçirmeden hükümetten ayrıldıklarını anlatan Özgür şöyle dedi:
   “Devletin araç ihtiyacının olması ve yeni alımların yapılması doğaldır. Ancak bir çırpıda 18 mercedes almak gibi bir niyetimiz yoktu. Ayrıca, tüzük Bakanlar Kurulu’na yetki veriyor diye ihaleye çıkmamak bana göre halkın tepkisini daha da tetikledi.”
   Toparlanıyoruz Hareketi’nin ‘Ara emri’ talebiyle ilgili duruşmaya 24 Ekim Pazartesi saat 11.00’de devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474