banner564

Boynuna ve kasığına sapladı

Eğlenmek için gece kulübüne giden Mehmet Şerif Durdu, kadın yüzünden garsonu; Zeki Harmani ise tartıştığı Deniz Balçık’ı bıçakladı 

Boynuna ve kasığına sapladı
banner598

 Suna ERDEN- Hüseyin ÇİÇEK

   Ülkenin dün iki bölgesinde faaliyet gösteren gece kulüplerinde bıçaklı saldırı gerçekleşti. Birkaç saat arayla meydana gelen olaylarda biri ağır iki kişi yaralandı. İlk saldırı saat 22.00 sularında Gazimağusa’daki Gold Night isimli gece kulübünde gerçekleşti. Üzerinde bıçak ile kulübe eğlenmeye giden Zeki Harmani, tartıştığı Deniz Balçık isimli bir başka müşteriyi bıçakladı. Olayın aşırı sarhoşluktan dolayı çıktığı öğrenildi. 
   İkinci olay ise Lefkoşa’ya bağlı Alayköy’de faaliyet gösteren İmparator isimli gece kulübünde yaşandı. Mehmet Şerif Durdu, bir konsomatris yüzünden tartıştığı garsonu birkaç yerinden bıçaklayarak ağır yaraladı. Zanlının bıçağı aracında taşıdığı belirtildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan Zeki Harmani Gazimağusa’da, Mehmet Şerif Durdu ise Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Üzerinde bıçak vardı
Gazimağusa’da faaliyet gösteren Gold Night isimli gece kulübünde meydana gelen olayın saat 22.30 sıralarında çıktığı belirtildi. Olayla ilgili soruşturmayı yapan polis, Zeki Harmani’nin eğlenmeye gittiği Gold Night isimli gece kulübünde, sözlü olarka tartıştığı Deniz Balçık ile yumruklaşarak kavga ettiğini ve ardından yanında bulundurduğu 15 santim uzunluğundaki bıçak ile sol boyun, sağ kasık ve karnından yaraladığını söyledi. Yaralının tedavi altına alındığını ve hayati tehlikesinin bulunmadığını belirten polis, işletmenin güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiğini belirterek, mahkemeden süre talep etti.
Gazimağusa Kaza Mahkemesi, zanlının 2 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi.

Aracında bıçak taşıyordu
Alayköy’de faaliyet gösteren İmparator isimli gece kulübünde meydana gelen olayın zanlısı Mehmet Şerif Durdu hakkındaki iddialarda ise bir konsomatris yüzünden suç işlediği belirtildi. Soruşturmayı polis, 10 Ekim saat 00.20’de, gece kulübünün park yerinde yaşanan olayda, Mehmet Şerif Durdu’nun, konsomatris bir kadın nedeniyle Mehmet Avkıran isimli garson ile tartıştığını söyledi. Polis, zanlının Avkıran’ın annesine ve kız kardeşine sövdüğü gerekçesiyle yüzüne kafası ile vurup ciddi şekilde darp ettiğini açıkladı. 
   Tartışmanın devamında ise zanlı Mehmet Şerif Durdu’nun, aracında bulundurduğu bıçağı olarak Avkıran’ı karnından bir kez, sol yanlarından iki kez ve sırt kısmından üç kez ağır yaraladığını açıkladı. 

Durumu kritik
Yaralanan Mehmet Avkıran’ın Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edildiğini belirten polis, yapılan ameliyat sonrası Cerrahi Servisi’nde müşahede altına alındığını söyledi. Polis, Mehmet Avkıran’ın hayati tehlikesi olduğunu ve durumunun 48 saat içinde netleşebileceğini açıkladı.
Zanlının ilk anda olay mahallinden kaçtığını ancak telefonla arandıktan sonra polise teslim olduğunu belirten polis, verdiği gönüllü ifadesinde olayda kullandığı bıçağı Lapta’daki balıkçı barınağından denize attığını itiraf ettiğini söyledi. Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Özel Harekâttaki dalgıç ekibinin dün öğle saatlerinde arama yaptığını ancak bıçağın bulunamadığını kaydeden polis, aranan emareler ve alınacak ifadeler olduğunu belirtip, zanlının 2 gün tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme zanlının 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473