banner564

Bu kış çok soğuk geçecek

Teknecik’te meydana gelen jeneratör arızası yüzünden tüm bölgelerde birer saatlik elektrik kesintisi yapıldı, vatandaşlardan tepki yağdı

Bu kış çok soğuk geçecek
banner598

Suna ERDEN

   Havaların soğumasıyla birlikte elektrikli soba ve klima kullanımı artarken, Teknecik santralinde meydana gelen jeneratör arızası ada genelinde dönüşümlü kesintilere yol açtı. Yağışlı ve soğuk bir gecede elektriksiz kalan vatandaşlar Diyalog medyayı telefonla arayıp, yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Vatandaşlar “elektrik kesintileri yüzünden hayatımız karardı” diyerek yetkililere eleştiri yağdırdı.
   Diyalog muhabirinin görüşlerine başvurduğu Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz ise kış aylarında günlük ihtiyacın 300 megavatın üzerinde olduğunu belirterek “ancak biz günde 280 megavatlık bir üretim yapabiliyoruz ve ortaya çıkan açık nedeniyle tüm bölgelerde dönüşümlü olarak kesintiler yapıyoruz” dedi.

Tüm bölgelerde dönüşümlü kesinti
Ülke genelinde dün tüm bölgelerde birer saatlik elektrik kesintisi yapıldı. Kesintinin ülkede günlük üretilen elektriğin yetersiz kalmasından kaynaklandığı belirtildi.  Termik santrallerinden birinde yaşanan arızadan dolayı yeterli üretim yapılamadığı ifade edilirken,   Kıb-Tek Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, havaların soğumasıyla birlikte günlük kullanılan elektrik miktarında artış olduğunu söyledi.  
Büyükyılmaz, termik santrallerden birinin arızalı olduğunu; bu nedenle günlük sadece 280 megavat elektrik üretildiğini ifade etti.  
Yönetim Kurulu Başkanı Turan Büyükyılmaz, ancak şu anda ihtiyaç duyulan miktarın günlük 300 megavatın üzerinde olduğunu belirterek, “Bu talebi karşılayamadığımız için tüm bölgelerde birer saatlik dönüşümlü elektrik kesintisine gittik. Santraldeki arıza giderilir, günlük ihtiyaç duyulan oranda üretim yapılırsa kesintiler bitecek” dedi.
Turan Büyükyılmaz, şu anda Teknecik’te 7 jeneratör ve bir termik santralle üretimin sürdürüldüğünü ifade ederek, “Sonuçta biz üretmemiz gereken kadar üretemiyoruz. Günlük 20 megavattan fazla eksiğimiz var. Bu sorunu çözmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

Kesintiler sürecek
Bu arada alçak gerilim elektrik şebekesinde yapılacak bakım çalışması nedeniyle bugün saat 09.00-12.00 saatleri arasında elektrik verilemeyecek.
Kıb-Tek’ten verilen bilgiye göre, kesintiden Karaoğlanoğlu Pine Bay Tatil Köyü ve civarı etkilenecek. 

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2021, 09:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Mağusalı
Mağusalı - 2 yıl Önce

1990 lardan kalma garagazzana ile elektrik üretmeye çalışıyoruz.

Turkish power
Turkish power - 2 yıl Önce

Elsen kıçına kına yaksın rüzgar güneş TC den elektrik getirme işleri yerine fuel oil ile elektrik üretmeye çalışıp aksa ya KKTC yi sömüren siyasetçi ve bürokratlara da yazıklar olsuls

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473