banner564

Bu konudaki  bilinç artmalı

Cumhurbaşkanı Akıncı, ülkedeki ihtiyacın karşılanması için kan bağışının bir yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini söyledi

Bu konudaki  bilinç artmalı
banner598

 Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, ülkedeki kan ihtiyacının devam ettiğine dikkati çekerek, kan bağışının bir yaşam biçimi haline getirilmesi ve bu konudaki bilincin artırılması gerektiğini söyledi.

Akıncı, “Sağlıklı insan kan vermekle hayat kurtarırken, kendi sağlığını da korumaktadır” dedi.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Thalassemia Derneği Başkanı Ahmet Varoğlu başkanlığındaki heyeti kabul etti. 
Heyette, derneklerin işbirliği çalışmaları kapsamında Türkiye’den gelen Thalassemia Dayanışma Derneği Başkanı Duru Malyalı, Kan Hastalıkları Federasyonu Başkanı Ali Kılıç, Batman Thalassemia Derneği Başkanı Meledin Yıldırım, Şırnak Thalassemia Derneği Başkanı İbrahim Dizlek yer aldı. 
Yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Akıncı, kabulde yaptığı konuşmada,  Thalassemia Derneği Başkanlığına Ahmet Varoğlu’nun arkadaşlarıyla birlikte yıllardır thalassemia mücadelesinin içinde olduğunu ve bu bilincin ülkede gelişmesi için çok büyük emek verdiğini belirtti. 
Yapılan bir yasayla sorunun büyümesinin engellendiğini ama sorunların bitmediğini ifade eden Cumhurbaşkanı Akıncı, eski Sağlık Bakanlarından Dr. Gülsen Bozkurt’un da bu konuda emeğinin büyük olduğunu vurguları.

Varoğlu, bilgi verdi
Thalassemia Derneği Başkanlığına Ahmet Varoğlu da, derneğin çalışmaları ve Türkiye’deki derneklerle yaptıkları ortak çalışmalar hakkında bilgi vererek, yeni thalassemiaların önlendiğini ama hala kan sıkıntısı yaşandığını ve gönüllü kan bağışının artırılamadığını anlattı.

Barış inisiyatifi üyeleri ile görüştü
Öte yandan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi üyelerini kabul etti. 
Kabulde, Cumhurbaşkanı Akıncı, New York temasları öncesi Kıbrıs konusundaki son gelişmelerle ilgili inisiyatif üyeleriyle görüş alışverişinde bulundu. 
Yapılan açıklamaya göre, İki Toplumlu Barış İnisiyatifi üyeleri, siyasi eşitliğe dayalı bir çözüm ve barış hedefine olan desteklerini belirttiler.
Görüşmede, İki toplumlu Kültürel Miras Komitesi, GÜÇ-SEN, KTTB, OPEC, New Cyprus Association, KTÖS, KTOEÖS, TÜRK-SEN, Left Wing, Workers Democracy, BASIN-SEN, Bicommunal Missing Person, ÇAĞ-SEN, DEV-İŞ, Cypriots’ Voice, Belediye Emekçileri Sendikası temsilcilerinin yanı sıra, emekli siyasetçi, yazar ve sanatçılar da yer aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474