banner564

Bunu görmek zor değil 

Dışişleri eski Bakanı Ertuğruloğlu,  Rumlarla işbirliğinin mümkün olmadığını söyledi 

Bunu görmek zor değil 
banner598

 Çiğdem AYDIN

Dışişleri eski Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Rum tarafının Kıbrıslı Türkleri eşit ortak görmediklerini söyledi. Diyalog’a konuşan Ertuğruloğlu, “Bunu görmek hiç de zor değil” dedi. Net bir çizgide hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Ertuğruloğlu, “Kıbrıs Türkü’nü Rum’un kapısında yalvarıp yakararak çözüm dilenciliği yapma noktasından uzaklaştırmamız gerekir” şeklinde konuştu.
Ertuğruloğlu şunları ifade etti:
“Rum tarafının izlediği politikaya bakıldığında bizimle eşitlik temelinde bir ortaklığı öngörmedikleri gibi, işbirliğini de ön görmediklerini görüyorum. Bunu görmek hiç de zor değil. Dolayısıyla işbirliği ilişkisini talep etmek yanlış bir şey olmayabilir ama ne kadar netice alıcı bir yaklaşımdır sorgulanır. Bence pek mümkün bir şey görünmüyor. Çok daha net bir çizgide hareket etmemiz gerektiğini düşünürüm; İki devlet temelinde, Konfederasyon veya kendi yoluna giden iki ayrı devlet. 
Rum bunu ne kadar hazmeder? Bence hazmetmez. Ama Kıbrıs Türkü’nü Rum’un kapısında yalvarıp yakararak çözüm dilenciliği yapma noktasından uzaklaştırmamız gerekiyor. Rumlarla bizleri tatmin edecek bir zeminde, ortaklığa kapıyı açık tutarak ama bunu tek seçenek gibi göstermeden iki ayrı devlet politikasını çok da canlı ve ciddi bir şekilde gündeme getirmek gerekir.
Ya iki ayrı devlet kendi yoluna gider ya da iki ayrı devlet gün gele bir Konfederal ortaklık kurar. Bunu zamana bırakmak lazım… 

Yarın: Afet Özcafer

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473