banner564

Büyük vicdansızlık

Doğadaki hayvanlar için ormanlık alana konulan su deposu ile yalaklar çalındı

Büyük vicdansızlık
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Yeniboğaziçi’nde doğada bulunan hayvanların sıcak yaz günlerinde su içmeleri amacı ile ormanlık alanın bazı bölgelerine yerleştirilen su depoları ile su yalakları çalındı. Olaya tepki gösteren bölge sakinleri, “Bu kadarı da olmaz, hayvanların su ihtiyacını giderdiği depo ve yalakların çalınması vicdansızlıktan başka bir şey değildir” şeklinde konuştu.
Konu hakkında açıklama yapan Yeniboğaziçi Belediyesi Asbaşkanı Muharrem Kuşaf ise, KKTC Avcılık Federasyonu katkılarıyla Yeniboğaziçi Avcılık Atıcılık Birliği’nce tedarik edilen yaban hayvanlarının su içmesi için konulan suluklar ile depoların çalındığını ifade etti.
Doğasever vatandaşlar tarafından belirli bölgelere yerleştirilen ve düzenli aralıklarla kontrol edilen sulakların, önceki gün yapılan kontroller sırasında kayıp olduğunun belirlendiğini aktaran Kuşaf, “Bu yapılan yaban hayvanlarına ve sulukların yerleştirilmesine emek veen arkadaşlarımıza da büyük saygısızlıktır. Konu hakkında bilgisi olan arkadaşların Yeniboğaziçi Avcılık Atıcılık birliğini bilgilendirmesini rica ediyoruz” şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473