banner564

Balistik sonuçları çıktı

Tatlısu’da yakalanan ve Güney Kıbrıs’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları belirtilen dört zanlının tasarrufunda bulunan silahların daha önce kullanıldığı belirlendi

Balistik sonuçları çıktı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da 4 tabanca ile yakalanan, ayrıca Güney Kıbrıs’ta, 8 Şubat’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayetine karıştıkları iddia edilen Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis olarak tanıtan zanlıların gerçek kimlikleri henüz belirlenemedi. Zanlılar ile ilgili soruşturma sürerken, polis zanlıların tasarrufunda bulunan tabancaların daha önce kullanıldığını tespit etti. Polis, hem silahın nerelerde kullanıldığını hem de zanlıların gerçek kimliklerini araştırırken, zanlılar dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

Soruşturma sürüyor
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde bir toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 gazlı tabanca ile şaçma bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede bulunan ve mesele ile bağlantılı olan zanlı Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgâhında ise bir gazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu aktardı.
Zanlıların kendilerine ibraz etmiş olduğu kimlik, pasaport ve sürüş ehliyetlerinin sahte olduğunun belirlendiğini anımsatan Erdelhan, gerçek kimliklerinin tespiti için Türkiye ve Gürcistan yetkilileri ile temas halinde olduklarını bildirdi. 

Polis: Silahlar daha önce kullanıldı
Zanlıların tasarrufunda bulunan silahlar ile ilgili balistik sonuçlarının geldiğini aktaran Erdelhan, silahların daha önce kullanılmış olduğunun belirlendiğini açıkladı. Erdelhan, silahların ne zaman ve hangi olayda kullanıldığının araştırıldığını da aktararak, soruşturma maksatlı mahkemeden ek süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, soruşturmanın tamamlanmadığı yönünde bulgu yaparak zanlıların 6 gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473