banner564

Örgütle bağı  araştırılacak

Sahte kimlikle ülkeden çıkış yapmaya çalışırken yakalanan FETÖ firarisi Hidayet Dost’a yardım ettiği iddiasıyla Mutesim Pilgir tutuklandı

Örgütle bağı  araştırılacak
banner598

Suna ERDEN
Girne-Gazimağusa ve Lefkoşa’da terör yapılanmalarına karşı eş zamanlı yürütülen operasyonlar sonucu sahte kimlik ile tutuklanan ve şu anda polis hücresinde bulunan Hidayet Dost’a yardım ettiği gerekçesi ile Mutesim Pilgir gözaltına alındı. Ercan Havaalanı’nda sahte kimlik ile çıkmaya çalışırken yakalanan FETÖ firarisi Dost’u havaalanına götürdüğü belirlenen zanlı Pilgir dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada zanlının FETÖ ile bağlantısının olup olmadığına dair araştırma yapılacağı belirtildi.
Soruşturmayı yapan polis, zanlının FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Hidayet Dost ile bağlantınsının tespit edildiğini söyledi. Polis, zanlı Mutesim Pilgir’in, şu anda tutuklu olan zanlı Hidayet Dost’u iki gün evinde sakladıktan sonra, 12 Eylül’de havaalanına götürdüğünü söyledi. Polis, zanlının ayrıca“İzinsiz ikamet etmek” suçunda da tutuklandığını açıkladı. 

“Hidayet’i Hasan olarak biliyordum”
Zanlı Mutesim Pilgir’in, Türkiye’de terör örgütüne bağı olup olmadığı, ayrıca zanlı Hidayet Dost’un tasarrufunda bulunan, sahte kimlik kartını temin etmesinde yardım edip etmediğinin araştırıldığını açıklayan polis, bu kapsamda zanlının telefon dökümünün inceleneceğine, aranan emareler ve şahıslar olduğuna değinerek, zanlının iki gün daha tutuklu kalmasını talep etti. 
Mahkeme, zanlı hakkında 2 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlı ise  “Hidayet Dost’u, Hasan olarak biliyordum. Sahte kimlikle alakam yok” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474