banner564

Çadır eylemi başladı

Yenierenköy Belediyesi çalışanları, sorunları çözülene kadar Meclis önünde yatıp kalkacak

Çadır eylemi başladı
banner598
Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Yenierenköy Belediyesi’ndeki çözümlenmeyen sorunlarından dolayı Meclis önünde süresiz çadır eylemi başlattı.
BES Başkanı Ulus Arpalıklı, basına yaptığı açıklamada, Yenierenköy çalışanlarının 58 günden beri eylemde, 26 günden beri da süresiz grevde olduğunu dile getirerek, hiç kimsenin çalışanların sesini duymamasından dolayı da dünden itibaren süresiz çadır eylemine başladıklarını kaydetti.
Sorunların çözümü için çok çaba harcadıklarını ancak halen çalışanların maaş alamadığını ve sosyal güvencelerinin yatmadığını söyleyen Arpalıklı, “Maalesef hükümet edenler hem sağır, hem kör. Bu arkadaşlarımızı ne duyuyorlar, ne de görüyorlar. Bugünden itibaren izin alarak Meclis önünde bugünden itibaren çadırımızı kurduk. Çadır eylemimizin birinci günündeyiz. Kar, kış, yağmur, çamur demeden çadır eylemimiz sonuç alınana kadar sürecek” dedi.
BES Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya ise, Lefkoşa Belediyesi önünde kurdukları çadırın, aradan bir buçuk yıl geçmeden Karpaz yarımadasının sesini duyurma adına tekrar direniş kalesi olarak kurulduğunu ve çözüm bulunana kadar da eylemin devam edeceğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473