banner564

“İşbirliği şart”

Yüksek Mahkeme Başkanı Şefik'i ziyaret eden Siber, "Yargıya duyulan güven hiçbir zaman sarsılmamalı" dedi

“İşbirliği şart”
banner598
Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik'i ziyaret ederek, demokratik hukuk devletlerinde yargının önemine vurgu yaptı ve ülkede yargıya olan güvenin hiçbir zaman sarsılmaması için her zaman işbirliği içerisinde çalışacaklarını söyledi.
Siber, yasama yürütme ve yargının vazgeçilmez bir işbirliği ve uyum içinde halk yararına çalışmasının çok önemli olduğunu belirterek, ülkede güveni tesis eden yargının özellikle Sayıştay ve Başsavcılık'ın ortaya çıkardığı yasadışılıkların üzerine giderek gerekli cezaları uygulamasının; ülkede yapanın yanına kalmadığının görülmesi açısından önemli olacağına işaret etti.
Yargının başında ilk kez bir kadının görev yaptığını ve bu dönemde bu üç ayaklarda ilk kez kadınların çoğunlukta olduğunu ifade eden Siber, ziyaret amacının, demokratik hukuk devletinde yargının önemini belirtmek ve yargıya duyulan güvenin her zaman korunması gerektiğini vurgulamak olduğunu kaydetti.

Şefik: Güven her gün daha da yükselmeli
Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik de, halkın yargıya duyduğu güveninin her gün yükselmesini önemsediklerini belirterek, mahkemeye intikal eden olaylarla ilgili açılan davaları hızlı bir şekilde sonuçlandırmak için çalıştıklarını kaydetti.
Mahkemelerde çok davalar bulunduğunu, mahkemelerin yoğun olduğunu, personel eksikliği bulunduğunu ve eğer personel alınmazsa sendikaların genel grev yapacağını duyurduğunu ifade eden Şefik, grevin Anayasal hak olduğunu ancak uzun sürecek bir grevde mahkemeler sisteminin zorlanacağını ve yeniden ayaklanmasının zaman alacağını söyledi.
Şefik, "Umarım bu konuda hükümet yardımcı olur" dedi, halkın refah güven içinde olmasını birlikte sağlayabileceklerine işaret etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474