banner564

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yeşil kaplumbağa su ile yeniden buluştu

Kıbrıs’ın büyüğü 

Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezinde tedavi edilen yeşil kaplumbağa su ile yeniden buluştu
banner598

 Her canlının doğayı korumak ve doğanın devamlılığını sağlamak adına bir görevi bulunmaktadır. Deniz kaplumbağaları da denizlerimizin temizliği, birçok deniz hayvanı ve bitkisinin çeşitliliği ve devamlılığı olan bu görevlerini yaklaşık 100 milyon yıldır en iyi şekilde yerine getiren canlılarımızdır.

Merit International Hotels bünyesinde olan Meritta Deniz Kaplumbağaları Rehabilitasyon Merkezi tedavi ve bakıma muhtaç deniz kaplumbağaları için gereken tüm yardımların yapılması ve ardından en kısa sürede doğal yaşama dönmeleri için faaliyet göstermekte. Bunun yanı sıra haftanın her günü 11.00-18.00 arası açık olan merkez, misafirlerin de ziyaretlerine açık. Merkez çalışmaları hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Ziyaretleri esnasında misafirlerimiz tedavi altındaki kaplumbağalarımızı görebilir, deniz kaplumbağaları ve doğaları hakkında birçok bilgi edinebilmektedirler.
Exeter Üniversitesi’ne bağlı olan Spot tarafından 1 Haziran 2019 tarihinde merkezimize ulaştırılan deniz kaplumbağamız hem merkezimiz hem ziyaretçilerimizce büyük ilgi görmüştür. Yaklaşık 90 cm boyunda 91 kg ağırlığında olan Chelonia Mydas türünden dişi deniz kaplumbağamızın, merkezimize gelen en büyük kaplumbağa olmak ile birlikte Kıbrıs açıklarında yaşayan yeşil deniz kaplumbağaları arasında en büyük olanlardan biri olduğu tespit edilmiştir. Dibe dalamama ve denge sorunu yaşayan kaplumbağamızın ilk muayenelerinin ardından hamile ve olgunlaşmış yumurtalara sahip olduğu tespit edilmiş, yumurtlama süresi gelmeden başarılı bir şekilde tedavisi tamamlanmıştır. Deniz hayatına hazır olan deniz kaplumbağamız 9 Haziran 2019 tarihinde tarihinde bulunduğu kumsal olan Alagadi plajından tekrardan mavi özgürlüğe kavuşmuştur. Tüm desteği için Robin Snape ve ekibine, yardımları için Veteriner Hekim Sibel Güzen’e teşekkürü borç biliriz.
Hulk isimli deniz kaplumbağamız ile birlikte yuvalama sezonunun başlamış olması ve bizlerin bu konuda onlara destek olması için tekrardan dikkat çekmek isteriz. Yumurtlama sezonu içerisinde olduğumuz şu dönemlerde kıyılardaki insan faaliyetleri onlar için büyük tehdit oluşturmaktadır. Mayıs-Ekim ayları arası deniz kaplumbağalarının kumsallarda ve kıyı bölgelerde çok daha aktif olduğu zamanlardır. Kumsallardaki özellikle akşam 8 sabah 8 saatleri arasındaki insan aktiviteleri yavrulara ve annelere zarar verebilmektedir. . Bu sebeple birlikte bir yaşamın mümkün olduğunu unutmadan denizlerimiz ve kumsallarımızı daha bilinçli kullanmalıyız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473