banner564

Ciddi bir sorun

Gece kulüpleri çalıştayı sonuçlarına göre,  ülkedeki yabancı uyruklu öğrenciler kayıt dışı seks işçiliği yapıyor veya buna zorlanıyor

Ciddi bir sorun
banner598

 İçişleri Bakanlığı’nın düzenlediği, “KKTC Gece Kulüpleri Çalıştayı”nın sonucuna göre, ülkedeki en büyük eksiklik insan ticaretiyle ilgili yasal düzenleme olmaması. Çoğunlukla yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt dışı seks isçiliği yaptığı veya yapmaya zorlandığı, gençler arasında cinsel yolla bulaşan hastalıklarda ciddi artış olduğu rapora yansıyan tespitler arasında.

İçişleri Bakanlığı, sorunların çözülmesi için ivedilikle yapılabilecekleri belirleyip bunların hayata geçmesi için hemen adım atma karar aldı. Orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşmak için de çalıştaya katılarak katkı koyan paydaşlardan ve farklı alanlardan uzmanlardan bir çalışma grubu oluşturulacak. Bu grubun ortaya koyacağı çözüm yöntemleri doğrultusunda yol alınacak.
Hedeflerin en başında insan ticareti ve kaçakçılığıyla ilgili düzenlemeyi içeren ve Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilen Ceza Değişiklik Yasa Tasarısı’nın yasallaşması var.  Denetim için 4 bakanlığın işbirliğinde öğrencilerle ilgili ortak veri tabanı oluşturulması da hedefler arasında. Kayıt dışı seks işçiliği yapan veya yapmaya zorlanan gençler nedeniyle artış gözlenen cinsel yolla bulaşan hastalıklar konusunda yurt dışından gelen öğrencilerin sağlık kontrollerinin ve tedavi takibinin yapılmasını zorunlu kılacak düzenlemeler hazırlanmaya başlandı. KKTC’de İnsan Hakları Birimi kurma, insan ticareti mağdurları için Alo 157 Acil Yardım Telefon Hattı oluşturma hedefleri de var. Seks işçiliğinin ülkede yasaklanması veya yasallaştırılması tartışmasının bir karara varması uzun vadeli hedeflerden. 
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473