banner564

Hız kamerası istiyorlar

Beşparmak köyü sakinleri trafik kazalarına isyan etti, yol kapatma eylemi yaptı 

Hız kamerası istiyorlar
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ 

Beşparmak köyü girişinde meydana gelen trafik kazası ve 4 yaşındaki Emsal Günaltın’ın ağır yaralanarak yoğun bakıma kaldırılması köy halkını isyan ettirdi. Kazanın meydana geldiği yola hız tespit kamerası koyulmasını isteyen bölge halkı, seslerini duyurmak için dün anayol üzerinde eylem yaptı. Yolu bir süreliğine trafiğe kapatan bölge sakinleri, bunun bir uyarı eylemi olduğunu, hükümetin gerekli tedbiri almaması durumunda kitlesel eylemler de yapacaklarını kaydetti. Eyleme Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan da destek verdi. 

Cemal Erdoğan (Esentepe Belediye Başkanı):
Belediye olarak 4 yıldan bu yana her hükümete yol kavşaklarında tehlike olduğunu söyledik, uyarılarda bulunduk. Sadece kamera değil, yol kavşaklarının düzenlenmesini istedik. Ancak bir türlü hazırladığımız projeler hayata geçmedi. Çok bedeller ödedik. 112 kayıtlarının incelenmesi durumunda bu yoldaki kaza sayısı ortaya çıkacaktır. Bugün mini bir eylem yaptık, bir dahaki eylem çok kitlesel olacaktır.

Muhtar Günaltın (Köy Muhtarı):
Anayol üzerine mutlaka hız tespit kamerası takılması gerekiyor. Yıllardır söylüyoruz bizi kimse dikkate almıyor. Kazalar her geçen gün artıyor. Geçen gün yine üzücü bir olay yaşadık. Yetkilerden acilen buraya kamera takılmasını istiyoruz. Daha büyük kazalar olacak. Ne Alagadi sakinleri ne de biz köylerimize girip çıkamıyoruz. Bu yolda 120-130 km ile geçiliyor. Derhal yetkililer gelip yolu görsün ve kameralar yerleştirilsin. O zaman bu üzücü olayların da önüne geçmiş oluruz.

Günay Çetinkaya:
Bizim canımız bu kadar ucuz değildir. Ölümden döndük. Çocuklarım arabadaydı, belki de bugün bu halk cenazeme gelecekti. Perişan olduk. Nerede bu yetkililer. Her gün bu korkuyu yaşıyoruz. Gelsin yetkililer ve görsünler. Kardeşimin 4 yaşındaki çocuğu yoğun bakımdadır. Çocuk ölseydi kim hesabını kim verecekti? 

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2018, 10:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473