banner564

Çocuklar yararına gala yapılacak

Bakan Sucuoğlu’nu ziyaret eden ÇAHOV heyeti, sosyal sorumluluk projelerini aktardı

Çocuklar yararına  gala yapılacak
banner598
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Kıbrıs Çocuk Hastalıkları Araştırma, Önleme ve Tedavi Vakfı (ÇOHAV) Mütevelli Heyeti Başkanı Sedef Akacan Altınbaş’ı kabul etti.
Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre görüşmede Vakıf Mütevelli Heyeti Başkanı Altınbaş, vakfın “Çocuklarımız hep gülsün” sloganıyla bir sosyal sorumluluk projesine imza atacağını kaydetti ve toplanacak gelirin değerlendirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.
Altınbaş, vakfın amacının hasta çocukların tedavileri ile ilgili ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak olduğunu da kaydetti ve Sucuoğlu’nu, 15 Haziran Perşembe gecesi Merit Park Otel’de yer alacak gala yemeğine davet etti.
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu da kabulde, sağlık alanında her geçen gün yaşanan gelişme ve ilerleme nedeniyle hastanelerdeki ihtiyaçların devam ettiğini söyleyerek, duyarlı sivil toplum örgütlerinin bu ihtiyaç ve eksikleri gidermek için gösterdikleri hassasiyete teşekkür etti.
Sucuoğlu, Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü azaltmak amacıyla her ilçeye bir hastane yapmak için adımların atıldığını da ifade etti.
Sucuoğlu, Lefkoşa’ya 800 yataklı yeni bir şehir hastanesinin kazandırılmasını da hedeflediklerini söyleyerek, “Bu konuda çalışmalarımız tamamlandı, yapılan incelemeler sonucu Isparta Şehir Hastanesi örnek model olarak alındı. En erken zamanda Türkiye’deki yetkililerle görüşüp projeyi paylaşıp destek isteyeceğiz” dedi.
Sucuoğlu, gala yemeğine katılacağını da kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2017, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474