banner564

‘Çok pişmanız’

Lefkoşa’da banka içerisinde Ferhat Yılmaz’ın elindeki para dolup zarfı kapıp kaçtıktan 6 saat sonra gece kulübünde yakalanan soyguncular mahkemeden özür diledi

‘Çok pişmanız’
banner598

 Suna ERDEN

Lefkoşa’da İş Bankası’nın Terminal şubesinde sıra bekleyen 66 yaşındaki Ferhat Yılmaz’ın elindeki para dolu zarfı çalıp kaçtıktan 6 saat  sonra Güzelyurt’ta bir gece kulübünde yakalanan Batuhan Tekatlı ve Ramazan Can Çalışkan dün yeniden mahkemeye çıkarıldı. 
Zanlılar hakkındaki soruşturma sürerken, ifadelerinde soygundan sonra taksi ile kaçtıklarını ve Güzelyurt’a gittiklerini itiraf ettikleri belirtildi. Duruşmaya çıkarılan zanlılar söz hakkı alıp pişmanlıklarını dile getirdi.
Duruşmada olayı aktaran polis, önceki gün saat  14.42’de Gazeteci Kemal Aşık Caddesi Küçük Kaymaklı’da Terminal karşısında bulunan İş Bankası Şubesine müşteri olarak giden ve KKTC’de turist olarak bulunan zanlı Batuhan Tekatlı ile Ramazan Can Çalışkan’ın banka içerisinde işlem sırasında bekleyen Ferhat Yılmaz’ın elindeki içerisinde 31.000 TL para bulunan zarfı alarak olay yerinden kaçtıklarını söyledi. Polis, iki zanlının da Güzelyurt-Gaziveren yolu üzerindeki Irros Gece klubünde tespit edildiğini belirtti. 

Paranın yaklaşık 6 bin lirasını yemişler
Polis,  zanlı Batuhan Tekatlı’nın  tasarrufunda 24 bin 482 TL, zanlı  Ramazan Can Çalışkan'nın tasarrufunda ise 85 TL tespit edilerek toplamda 24 bin 567 TL paranın emare olarak alındığını kaydetti. 
Polis, aynı gün tutuklanan zanlıların sabah saatlerinde işlemiş oldukları suçla ilgili olarak gönüllü ifade verdiklerini, çalınan paranın 6 bin 343 TL’nin henüz bulunamadığını söyledi. Polis, zanlıların olay günü bölgeden bir taksi ile ayrıldıklarını beyan ettiklerini ve suç ortakları olup, olmadığının araştırılacağını söyledi. 

5 gün daha hücredeler…
Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlıların 5 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.
Mahkeme talebi kabul ederken söz alan zanlıların pişman olduklarını söyledi. Zanlı Tekatlı,  “Pişmanım. Askerliğimi yapıp, deport edilmek istiyorum” derken,  zanlı Çalışkan ise “Çok Pişmanım” ifadesini kullandı.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474