banner564

Çözüm projeleri hazır

Lefkoşa’da büyük bir yıkım ve başarısızlık olduğunu savunan Sertoğlu, bugünkü anlayışla gidilirse belediyenin 2 yıl sonra iflas bayrağını çekeceğini ileri sürdü

Çözüm projeleri hazır
banner598

 Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Hasan Sertoğlu, söylenenlerin aksine Lefkoşa’da büyük bir yıkım ve başarısızlık olduğunu, bugünkü anlayışla gidilirse belediyenin 2 yıl sonra iflas bayrağını çekeceğini savundu.

Sertoğlu, Diyalog TV’de yayınlanan “Güne Merhaba” programına katılarak, Lefkoşa’nın ve LTB’nin durumunu değerlendirerek, adaylığıyla ve hedefleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
Sertoğlu, “Lefkoşa’nın sorunlarını çözmeye ve büyük projeleri uygulamaya talibim” dedi.
Neden aday olduğuyla ilgili soruyu da yanıtlayan Sertoğlu, şunları söyledi:
“Uzun yıllardan beri ekip arkadaşlarımla hep Lefkoşa’nın hak ettiği hizmeti alması gerektiğini konuşuyor, günü gelince yapacaklarımızı planlıyorduk. Sayın Harmancı seçildiği zaman başarılı olacağını düşündük ama geçen süre içinde her yönden şikayetler gelmeye başladı. Bunun üzerine ve halktan gelen taleple, Lefkoşa’yı sevdiğim, halka gençlere hizmeti sevdiğim için aday oldum.”
Hasan Sertoğlu, “ Ortada bir yıkım ve başarısızlık var. Lefkoşa’nın pislik içinde, kokudan, sinekten geçilmeyen, yollarında işkence çekilen, kaldırımları olmayan bir kent durumunda olması halkta da ızdırap yaratıyor” görüşünü savundu.

300 personelle davalık
Sertoğlu, LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın 300’ün üzerinde personelle davalık olduğunu da iddia ederek, belediyedeki personelin huzursuz olduğunu savundu.
LTB Başkanına ulaşılamadığını da öne süren Sertoğlu, diyaloğun hizmet için şart olduğunu belirtti,”Sokakta olmak lazım. Vatandaşla iç içe olmanız lazım ki hizmet veresiniz” dedi.
Sertoğlu, “Lefkoşa’nın sebze-meyve hali vardı, şimdi o hal Gönyeli’dedir. Gönyeli Belediyesi Lefkoşa’nın alması gereken parayı alıyor, bu da ayda bir milyon TL’dir. Belediye’nin sorunu yönetimseldir. Lefkoşa Türk Belediyesi iyi yönetilmiyor” ifadelerini kullandı.
Sertoğlu “ Lefkoşa için artık halka daha güzel hizmetlerin verileceği büyük projelerin konuşulması gerekirken yapılmayanlar dolayısıyla rutin hizmetleri nasıl verileceğimizi açıklamak zorunda kaldık” dedi.

“İnsanları kandırmaya gelmiyorum”
Sertoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
“ Ben yalan konuşmaya, hayal satmaya, insanları kandırmaya gelmiyorum.17 yıldır Başkanlık yapıyorum. Lefkoşa Türk Belediyesi’ne maaş almak için gitmiyorum. Kaç para maaş alacağımı da bilmiyorum. Bugüne kadar görev yaptığım yerlerde olduğu gibi Belediye’de de partizanlık yapmayacağım. Siyasi bir görüşüm tabii ki vardır ama ben partizanlık yapmam, yapmayacağım. İnsanlar, yalancı mıyız, doğrucu muyuz? Başarılı mıyız, başarısız mıyız, mazimize baksınlar ve karar versinler.”

“Yapamazsam görevi bırakıp giderim”
Seçilmesi halinde, sinek ve koku konusunda Lefkoşa’da sorun yaşanmayacağını söyleyen Sertoğlu, “Olursa, yapamazsam görevi bırakıp giderim” dedi.
Lefkoşa’nın tüm caddelerini ele alarak çağdaş düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Sertoğlu, “Mustafa Ruso Caddesi de dahil bütün caddeler perişandır. MustafaRuso Caddesi’nde bir gece ansızın yol boydan boya ortadan 40 santimetre yükseklikte bir duvarla bölündü. E hani yaya geçidi. İnsanlar bir taraftan diğerine nasıl geçecek. Evlerine , dükkanlara nasıl gidecek? Engelsiz Lefkoşa’ymış. Engelliler Mustafa Ruso Caddesi’nde yolu bir taraftan öbür tarafa nasıl geçecek. Bunlar hep hesapsız işler” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474