banner564

İzin vermeyiz

TMK aracılığıyla arazisini geri alan bir Rum’un ev inşaatına başlaması Kozanköy’ü ayağa kaldırdı

İzin vermeyiz
banner598

 Abdullah SUİÇMEZ
Taşınmaz Mal Komisyonuna (TMK) başvurup Kozanköy’deki arazisini geri alan Nikolas Skulides isimli Rum’un arazisinde ev yapmak istemesi köy sakinlerini huzursuz etti.
Nikolas Skulides isimli Rum’un ev yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyen Kozanköylüler imza toplamaya başladı.
Diyalog muhabirine konuşan köy halkı, ev için inşaat yapılmaya başlanan arazide toplanarak tepkilerini seslendirdi.
Gençlere ev yapmaları için arazi vermeyen devletin Rum’a mal vermesini eleştiren Kozanköylüler, “Bu konuda sonuna kadar mücadele edeceğiz” diyor 

Erkmen: Arazi mal sahibine iade edildi 
Taşınma Mal Komisyonu Başkanı Ayfer Erkmen’in Diyalog’a verdiği bilgiye göre söz konusu dosya 6 ay önce tamamlandı. Nikolas Skulides isimli Rum’un kendisine ait olan 349 metrekarelik toprağın iadesini talep ettiğini aktaran Erkmen, güvenlikle ilgili bir sorun olmadığından söz konusu alanın Nikolas Skulides’e iade edilmesi kararı aldığını açıkladı.
Nikolas Skulides, toprağı aldıktan sonra buraya ev yapmaya karar verdi. Ev inşası için Skulides’in çalışmaya başlamasıyla köylüler isyan bayrağını çekti. 

Köylüler imza kampanyası başlatıyor 
Diyalog’a konuşan Kozanköy Muhtarı Hatice Beşiktepeli, köylülerle birlikte imza toplayacaklarını ifade ederek, vatandaşların Rum bir kişiyi köyde istemediğini anlattı.  
“Defalarca gençlere kırsal kesim arsası verilmesini söyledik ama verilmedi ve şu an bu arsayı bir Rum vatandaşına verdiler. Bu olacak şey değildir” diyen Beşiktepeli, “Bütün köy imza toplayıp evin yapılmasına izin vermeyeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

Kozanköylüler ne dedi? 

Aydan Akarsulu: Evimin yan tarafında Rum bir vatandaşa koçan verildi. Buraya bir inşaat yapacak. Kozanköylüler olarak bunu istemiyoruz. KKTC vatandaşları arsa istiyor vermiyorlar neden bir Rum vatandaşına verildi. Köylüler ben ve eşim bu durumu kabul etmiyoruz. Bu elli yılda bir ilktir, kim açıklayacak bunu? Devlette mi suç? Daha önce yan taraftaki arsayı almak istedik bize “devlet malı” olduğunu satılmadığını söylediler. Şimdi ise bir Rum vatandaşına verildi diyorlar. Bunu kabul etmiyorum, itiraz edeceğim.”

Zühre Yerlikaya: Biz Baf’tan geldik, göçmeniz. Kozanköy’e geldik burası Larnaka değil. Rumların gelmesini kabul etmiyoruz. Bütün köylüler imza toplayacağız, Türk mahallesine gelmesin. Bugün Niko geldi, yarın Yanni, o bir gün Tooli gelecek. Bu arsaları ev yapmaları için gençlere vermezler ama Rum’a verirler.. Avrupa’nın akıllarıdır bunlar Rumlara. Aramızda Rum istemiyoruz. Biz Rum’un malını satın alıp ev yaptık şimdi gelip geri alıyor.
 
Nevgül Temeller: Rum tarafında Türk arabalarını göremeyip hasar veren insanlarla biz nasıl komşumuz olabiliriz? Biz köyümüzde Rum istemiyoruz.

İzzet Akarsulu: KKTC’de bir ilk. Dünyanın masrafı yaparak ev yaptım. Gençlere ev yapması için arsa verilmiyor ama bir Rum vatandaşa dibime ev veriliyor. Geçit hakkımı da kapattı, mağdur oldum. Evimize nasıl geçip gideceğiz? Bir şekilde durumun düzletilmesini istiyorum. 

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2018, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473