banner564

CTP memnun

Erhürman, başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini kaydetti

CTP memnun
banner598

 Başbakan ve Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, belediye başkanlığı seçim sonuçlarına göre CTP açısından pek bir değişiklik olmadığını, başarılı bir seçim dönemi geçirdiklerini kaydetti.

Erhürman, resmi olmayan seçim sonuçlarına göre, parti genel merkezinde basına yaptığı açıklamada, Alayköy, Akdoğan, Akıncılar,  Değirmenlik, Dikmen, Dipkarpaz, Geçitkale, Gönyeli, Lefke ve Mehmetçik’te belediye başkanlığı seçimlerini CTP altında seçimlere katılan adayların kazandığını, seçim öncesi CTP’li olan belediyelerden sadece Serdarlı Belediye başkanlığını kaybettiklerini ifade etti.
Tufan Erhürman, bir demokrasi sınavından daha başarı ile çıkıldığını, yerel seçimlerin ciddi bir sorun yaşanmadan tamamlandığını kaydederek, bundan dolayı tüm bağımsız adayları ve siyasi parti yetkililerini ve adayları tebrik etti.

Özersay: HP oy oranını korudu
Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı, Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay, HP’nin; 7 Ocak’ta yapılan genel seçimlerdeki oy oranını bugün yapılan yerel seçimlerde pek çok yerde koruduğunu, bazı yerlerde de artırdığını kaydetti.
Özersay Türk Ajansı Kıbrıs’a (TAK) seçim sonuçlarıyla ilgili değerlendirme yaptı.
Genel seçimlerdekine oranla Lefke, Dipkarpaz, Paşaköy ve Beyarmudu’nda oy oranını artırdıklarını rahatlıkla söyleyebileceklerini dile getiren Özersay, Alsancak, Yeniboğaziçi, Tatlısı, Akdoğan ve Değirmenlik’te ise destek verdikleri başkan adaylarının belediye başkanlığını kazanmasının sevindirici olduğunu ifade etti.
Ana muhalefet partisi UBP’nin bazı belediye başkanlıklarını kaybettiğinin dikkat çekici olduğunu kaydeden Özersay, Lapta’nın da bunlar arasında olduğunu belirtti.
Özersay ilerleyen günlerde bu hususlarla ilgili değerlendirme yapıp kamuoyuyla paylaşacaklarını da kaydetti.

Oğuz: Halkın takdirine saygılıyız
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz, saat 19.25 itibarıyla partisinin 7 belediye başkanlığı kazandığını açıkladı.
Oğuz, UBP Genel Merkezi önünde basına yaptığı açıklamada, ellerine gelen bilgiye göre, UBP adaylarının an itibarıyla İskele, Büyükkonuk, Serdarlı, Beyarmudu, Paşaköy, Güzelyurt ve Vadili’de seçimi kazandıklarını açıkladı.
Oğuz, kesin sonuçların bir saat içerisinde netleşeceğini, Lefkoşa’da TDP adayı Mehmet Harmancı’nın kazandığının neredeyse kesinleştiğini ifade etti.
Oğuz, halkın takdirine saygı duymak gerektiğini ifade ederek, seçim sonuçlarını partinin yetkili kurullarında değerlendirdikten sonra bir açıklama yapacaklarını kaydetti.

Denktaş: İlgi sandığa yansımadı
Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Lefkoşa belediye başkan Adayı Gencay Eroğlu’yla kampanya boyunca ve dün sandık başında gördükleri ilgiyi sandıktan çıkan sonuçta yakalayamadıklarını ifade etti.
Denktaş, katılımın düşüklüğünün beklentinin altında kaldığını ifade ederek, “Bunun nedenleri aşağı yukarı belli, bu kadar sık yapılan seçimler, havanın sıcaklığı, yaz aylarında yapılmak durumunda kalınan seçimler, insanların siyasete olan kırgınlığı ki basının da bunda önemli bir katkısı var” dedi.
Eroğlu’nun ortaya koyduğu çalışmayla hem partililere hem de Lefkoşalıya güven verdiğini söyleyen Denktaş, “Sandık sonuçları farklı çıktı halkın verdiği karara saygılıyız” dedi.
Denktaş, Harmancı’yı kutlayarak Lefkoşalının kendisine bir şans daha verdiğini belirterek bu şansı iyi kullanmasını temenni etti. Sonuçların henüz resmiyet kazanmadığını kendilerinin de sonuçları takip etmeye devam edeceklerini belirtti.
DP Lefkoşa Belediye Başkan Adayı Gencay Eroğlu ise, kampanya ekibine ve kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, Harmancı’yı kutladı ve Lefkoşa’nın takipçisi olacağını vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2018, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473