banner564

CTP’nin görüşü federasyon

Sorakın, “çözümsüzlük çözümdür” tezinin, Kıbrıs Türk halkının yararına olmadığını söyledi

CTP’nin görüşü federasyon
banner598

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, “çözümsüzlük çözümdür” tezinin, Kıbrıs Türk halkının yararına olmadığını ve bundan sonra da olmayacağını belirterek, Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum ve uluslararası hukukla buluşmasının ancak “federal çözümle” mümkün olacağını kaydetti.
Erdoğan Sorakın, “CTP bu anlayışla mücadelesine devam edecektir” dediği yazılı açıklamasında, Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Oğuzhan Hasipoğlu’nun katıldığı bir programda, sol partilere çağrı yaparak; “Biz sağ partiler 50 yıldır federasyon görüştük bir sonuç alınmadı, gelin bu kez de siz iki devletliliği görüşün birlik olalım” dediğini belirtti.
Sorakın, buna karşılık, “Siz 50 yıllıdır ayrılıkçı bir siyaset izleyerek federasyon görüşmelerini baltalıyorsunuz. Federasyonu görüşmüyorsunuz” ifadelerini kullandı.
Sorakın Hasipoğlu’na, “Siz sağ partiler olarak ne zaman federasyon görüştünüz?” diye sordu.
Erdoğan Sorakın, “Çözümsüzlük çözümdür” tezinin Kıbrıs Türk halkının yararına olmadığını ve olmayacağını ifade ederek, Kıbrıs Türk halkının uluslararası toplum ve uluslararası hukukla buluşmasının, kendi kültürü ve kimliğiyle, dünya halklarının içinde yer almasının ancak “federal çözümle” mümkün olacağını ve CTP’nin bu anlayışla mücadelesine devam edeceğini vurguladı. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

50 yıldır papağan gibi tekrarliyorsun kimse takmiyor

Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

Sen ne yaptın bugüne kadar annan da crans montajda ne oldu beynin yıkanmış ne iciyorsun da kafa yapiyor

SIRADAKİ HABER

banner608

banner473