banner564

Cumhuriyet coşkusu

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarındaki törene sağanak yağmura rağmen halkın yoğun ilgisi oldu

Cumhuriyet coşkusu
banner598

 Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarında dün gerçekleştirilen 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Resmi Geçit Törenine sağanak yağmura rağmen halkın yoğun ilgisi oldu. Tören sağanak yağmurdan dolayı program tamamlanamadan erken sonlandırıldı. 

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı konuşmasını yarıda keserek, konuşmasının basına dağıtıldığını ve öğrencileri askerleri halkı daha fazla yağmurda bırakmak istemediğini belirtti.
Törene, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Teberrüken Uluçay, Başbakan Ersin Tatar, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, bakanlar, milletvekilleri, askeri erkan, Türkiye Cumhuriyeti temsilcileri ve yetkilileri, konuk heyetler, muharip dernekler, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. 


Akıncı: Türkiye ile dayanışma sürecek
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti ile yakın işbirliği ve kardeşçe dayanışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, “Türk ulusu ile Kıbrıslı Türkler olarak bizi bir araya getiren çok geniş bir ortak paydamız olduğunun bilincindeyiz. Bu ortak payda Atatürk ilke ve devrimleridir, demokratik, laik Cumhuriyet anlayışıdır; fikri hür vicdanı hür nesiller yetiştirme kararlılığıdır” diye konuştu.
Akıncı, Atatürk’ün barışçı ve çağdaş değerlerine daha ilk günden sıkı sıkıya bağlanan Kıbrıslı Türklerin bu ilkeleri bundan sonra da rehber edinmeye devam edeceğini vurgulayarak, “Kıbrıslı Türkler, aradan geçen bunca yıldan ve yaşadıkları bunca acı deneyimden sonra özgürlüklerinin, özgünlüklerinin, eşitliklerinin ve güvenliklerinin tehdit altına alınmasına asla razı olmayacaklardır. Barışın değerini savaşı yaşayarak öğrenen bir toplum olarak, Kıbrıs’ta adil ve eşitlikçi bir çözümün ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu biliyor ve görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Oktay: Bağlar güçlüdür
Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı Dr. Fazıl Küçük Bulvarı Resmî Geçit Töreni’nde konuştu
Oktay, "Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki bağlar hiçbir şahıs ya da grubun özel gündem ya da hesaplarının ipoteği altına girmeyecek kadar köklüdür. Bu köklü bağların geleceği gençlerimize emanettir; bu sebeple gençlerimiz, hem yakın hem uzak tarihin farkında olarak, kültürüne, değerlerine ve kardeşlik iklimine sahip çıkmalıdır" dedi. 
Fuat Oktay, Kıbrıs’ı milli dava addettiklerini, Kuzey Kıbrıs’ın daima yanında olan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Türk milletinin en kalbi selamlarını ve yürekten kutlama dileklerini ilettiğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473