banner564

Dava yarım kaldı

Kennedy Taombabwa Dede cinayetinin sanıklarından Nidai Şanlı, duruşma esnasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı

Dava yarım kaldı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

   Gazimağusa’da, 29 Ocak 2018 tarihinde işlenen Kennedy Taombabwa Dede cinayetinin dünkü duruşması olaylı geçti. Cinayetin bir numaralı sanığı Nidai Şanlı aniden fenalaştı. Sanık Şanlı hastaneye kaldırılırken, yapılan muayenesinin ardından yeniden mahkemeye getirildi. Ancak mahkeme duruşmayı ileri bir tarihe ertelemek zorunda kaldı. 
   Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, Yargıç Umut İnan’ın huzurunda gerçekleştirilen ve Nidai Şanlı, Onur Körkurt, Ozan Körkurt, 17 yaşındaki S.D ile Zekeriya Kurucu’nun yargılandığı davada İddia Makamı adına davayı yürüten Hasan Boşnak, Olay Yeri İnceleme ve Parmak İzi uzmanı İsmail Kaymaklılı’yı mahkemeye tanık olarak dinletti. 
    İddia Makamı’nın dünkü tanığı İsmail Kaymaklılı, 27 Nisan 2018 tarihinde, polis müfettişi Erkan Yahat’ın isteği doğrultusunda, sanık 1 Nidai Şanlı’nın aracında yapmış olduğu inceleme sonucunda, 2 adet flash bellek ile bir adet sim kart bulduğunu ve emare olarak müfettiş Erkan Yahat’a teslim ettiğini söyledi. Aynı araç içerisinde 2 adet T.C pasaportu ile 1 adet T.C nüfus cüzdanı da bulduğunu aktaran Kaymaklılı, araç içerisinde kimlik tespitine uygun bir parmak izine rastlamadığını da kaydetti. Kaymaklılı, konu emare ile konu aracı fotoğrafladıktan sonra, çekmiş olduğu fotoğraflardan bir foto albüm oluşturduğunu belirterek, konu albümü mahkemeye emare olarak sundu.

Aniden fenalaştı
   Kaymaklılı’nın şahadeti esnasında sanık Nidai Şanlı’nın kendisini iyi hissetmediğini söylemesi üzerine Yargıç Umut İnan oturuma kısa bir ara verdi. Mahkemeye çağrılan ambulans ile hastaneye götürülen Şanlı, yapılan muayenesinin ardından yeniden mahkemeye getirildi. 
Savcı Hasan Boşnak, Şanlı’ya ilaç tedavisi uygulanacağını mahkemeye aktardı.
Sanıklardan Nidai Şanlı’nın sağlık durumunun duruşmaya devam etmeye elverişli olmaması nedeni ile Yargıç Umut İnan, davayı 9 Kasım 2018 tarihine erteledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473