banner564

Davanın seyri değişti

Darp suçundan yargılanan Bulut Akacan hakkındaki şikâyet geri çekildi

Davanın seyri değişti
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 2019 yılı Ocak ayında bir restoranda meydana gelen olayda iş insanı Erhan Başay ve arkadaşı Zeki Asımoğlu’nu ciddi şekilde darp ettikleri öne sürülen Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Gurbanov ve Orçun Özorçun dün yine mahkemeye çıktı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada sürpriz bir gelişme yaşandı.
Sanıkların avukatı, çıkan olayda darp edilen Erhan Başay’ın şikâyetini geri çektiğini açıkladı.
Mahkeme, henüz itham edilmeyen sanıkların davasını 25 Haziran’a erteledi.

Akacan kurtuldu
Başay’ın şikâyetini geri çekmesiyle Akacan hakkındaki davanın seyri de değişmiş oldu.
Elde edilen bilgilere göre; çıkan olayda kulak zarı hasar gören, başına ağır darbeler alan ve vahim zarara uğratılan Zeki Asımoğlu’nun şikâyeti devam ederken, dava dosyasına konulan olaya ait video görüntülerinde Akacan’ın sadece Başay’ı darp ettiği görülüyor. 
Asımoğlu’nun başına yumruk atıp ciddi şekilde yaralanmasına neden olan kişinin ise Vasıf Gurbanov olduğu kameralara yansıyor.
Başay’ın şikâyetini geri çekmesiyle henüz itham edilmeyen Akacan hakkındaki davanın geri çekilme olasılığı da doğdu. Akacan hakkındaki dava devam etse dahi para cezası ile kurtulması ihtimali ortaya çıktı.Teşekkür etti
Bu arada Erhan Başay’ın şikâyetini çekmesinin ardından Bulut Akacan açıklama yaptı.
Akacan, Kıbrıslı Türklerin erdemli olduğunu ve içinde kim ve nefret gibi duyguların olmadığına vurgu yaptı. Akacan açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Biz Kıbrıslı Türkler erdemleyiz. İçimizde kin ve nefret yok. Barış kadar değerli bir şey dünyada olamaz. Yaşanan her olay bir tecrübe ve bir derstir. Önemli olan hatayı kabul etmek, özür dilemesini bilmek ve özür kabul edebilmektir. Birilerine sulh tavsiye etmek iyi kalpli ve iyi niyetli insanların işidir. Kötüyü düşmanlığı tavsiye edenlerse Allah’ın dünyaya gönderdiği şeytanlardır. Erdemli olan ve özrü kabul edenlere sonsuz teşekkür ederim.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474