banner564

“Derdimiz dağ gibi”

Yerel seçimlerden zaferle çıkarak Sütlüce’de ikinci dönem muhtarlık görevine hak kazanan Hüseyin Kaptan, köyün sorunlarının çözümü için çalışmaya başladı

“Derdimiz dağ gibi”
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Sütlüce Köyü’nde, ikinci kez muhtar seçilen Hüseyin Kaptan köyün sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Kendini köy halkına hizmet için adadığını belirten Kaptan, köyün birçok sorununun olduğunu ancak yıllardır giderilmediğini ifade etti.
Sütlüce kavşağının çok tehlikeli olduğunu belirten Kaptan, yol üzerinde birçok kazanın meydana gelmesine rağmen önlem alınmadığını aktardı. Özellikle köyden anayola çıkış esnasında araçların yolu göremediğini anlatan Kaptan, bölgeye radar yerleştirildiğini ancak henüz devreye girmediğini söyleyerek, yetkililere çağrıda bulundu.

Kuyu suyu kullanıyoruz
Köyde kuyu suyu kullandıklarını ve suyun kireçli olmasından dolayı çamaşır ile bulaşık makinesi gibi bazı elektronik eşyaların zarar gördüğünü aktaran Kaptan, kaliteli su kullanmadıkları halde astronomik su faturaları ödediklerini dile getirdi. Kaptan, “Suya ödediğimiz para elektriği geçti” şeklinde konuştu. Kaptan, Türkiye’den gelen suyu köylerinde kullanmak istediklerini dile getirdi. Ağıllar bölgesinin yollarının bozuk olduğunu belirten Kaptan, ayrıca ikinci etap ağıllar bölgesine elektrik bağlanmadığını ve bu bölgedeki mandıra sahiplerinin hayvanlarını satmaya başladığını ifade etti. Bölgeye elektrik bağlanması için proje yaptıklarını, ancak haycancılık dairesinin gereken paranın yarısını bile karşılamadığını aktaran Kaptan, “5 yıldır uğraşmamıza rağmen bu konuya bir türlü çözüm bulamadık” şeklinde konuştu.

Geçitkale Havalimanı açılsın
Geçitkale Havalimanı’nın yılladır belirsizliğini koruduğunu anımsatan Kaptan, köy halkının bu belirsizlikten rahatsız olduğunu belirterek, havalimanının açılması halinde köy gençlerine iş imkânı doğacağını söyledi. Kaptan, Geçitkale Havalimanı’nın bir an önce açılmasını istediklerini, ayrıca gençlere arsa dağıtıldığını ancak alt yapı çalışmasının yapılmadığını belirterek, gençlerin arsalara ev yapamadıklarını sözlerine ekledi.

Günden güne azalıyoruz
Köylerinin 500 olan nüfusunun 275’e düştüğüne dikkat çeken Kaptan, “Bütün yatırımlar büyük kasabalara yapılıyor, köy yerlerine yatırım yapılmıyor. Gençlerimiz de kasabalara göç ediyor, günden güne azalıyoruz. Yakında köyde kimse kalmayacak” şeklinde konuştu.
Kaptan konuşmasının sonunda ikinci kez kendisini seçen Sütlüce halkına da teşekkür ettiğini belirterek, geçen dönem olduğu gibi bu dönemde köyü için elinden gelenin en iyisini yapacağını ifade etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473