banner564

Destek turuna çıkıldı

Sendikal Platform, ülkede eğitim sistemi kullanılarak toplumu dönüştürme çalışmaları yürütüldüğünü iddia etti

Destek turuna çıkıldı
banner598

Sendikal Platform, ülkede eğitim sistemi kullanılarak toplumu dönüştürme çalışmaları yürütüldüğünü iddia etti. 

Platform’u temsilen bir heyet, bu konuda değerlendirme yapmak için ziyaretler başlattı.  Platform dün Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Başkanı Cemal Özyiğit’i ziyaret etti.
KTOEÖS Başkanı Selma Eylem ziyarette yaptığı konuşmada, ülkedeki “nüfus ve vatandaşlık” politikalarını eleştirdi ve Atatürk Öğretmenler Akademisi’nin de Kıbrıs Türk Hava Yolları ve ETİ gibi kapatılmaya çalışıldığını iddia etti.
Bununla ilgili toplumu bilinçlendirme ve güçlü bir siyasi irade yaratmak için ziyaretler başlattıklarını ifade eden Eylem, “Toplum olarak bu konuda mücadele etmezsek gideceğimiz yer ne yazık ki bellidir. Gideceğimiz yer de uluslararası hukuka bağlanma yeri değildir” dedi.
KTAMS Genel Başkanı Ahmet Kaptan da planlı ve programlı bir şekilde toplumsal mühendislik faaliyetleri yapıldığını iddia etti.

Özyiğit: İdare emir alan pozisyona sokuldu
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise Kıbrıs’ın kuzeyinde kendi ayakları üzerinde durabilecek bir yapının sağlanamadığını, bunun yerine Kuzey’deki idarenin sistematik bir şekilde Türkiye’den emir alan ve yerine getiren bir pozisyona sokulduğunu savundu.
Ülkede iki önemi değişim yaşandığını, bunlardan birinin mülkiyet rejimi, diğerinin de demografik yapı olduğunu ileri süren ve bunun kabul edilemez olduğunu belirten Kaptan, bahse konu değişimin önlenmesi için geçmişte yeterli mücadele verilmediğini söyledi.
Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak ise Özyiğit, Kıbrıs yeniden birleştirilene kadar çözüm vizyonunun devam etmesi gerektiğini, çözüm bulunana kadar ise KKTC’de düzenlemelerin yapılması, kendi kendini yönetebilen bir hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Heyette kimler vardı?
Ziyareti gerçekleştiren heyette Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu, Belediye Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Türk Devlet Çalışanları Sendikası, Gümrük Çalışanları Sendikası, Koop-Sen, Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası’ndan temsilciler yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 02:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473