banner564

“Devlet yapmazsa biz yapacağız”

Haspolat’ta iki toplumlu atık su arıtma tesisine giden yolun bakımsızlığı hem ağır vasıta sürücülerini hem de bölgedeki vatandaşları çileden çıkarttı

“Devlet yapmazsa biz yapacağız”
banner598

 Ömer KADİROĞLU
Başkent Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta bulunan iki toplumlu arıtma tesisine giden yolda, açılıştan bu yana geçen sürede hiçbir çalışma yapılmadığı ileri sürüldü. Söz konusu yolu kullanan ağır vasıta sürücüleri oluşan çukurlardan dert yanıyor. Araçlarında ciddi anlamda maddi hasar meydana geldiğini söyleyen sürücüler, “Sürekli olarak araçlarda makas kırılması, körük patlaması veya lastik patlaması gibi sorunlarla karşılaşıyoruz” dedi. Bölgedeki arazilerde üretim yapan çiftçiler ise özellikle yaz aylarında araçların geçmesiyle birlikte yoldan kalkan tozun ürünlerine zarar verdiğinden şikayetçi. Yolun yapılması için defalarca Lefkoşa Belediye Başkanı ve Ulaştırna Bakanı ile görüştüklerini söyleyen üretici,  “Konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüştük sürekli olarak yapılacak sözünü alıyoruz ancak hiçbir şey yapılmıyor. Buraya gelen tankercilerden alınan paralarla bu yol kolayca yapılabilir. Ulaştırma bakanı ile görüştük bize yardımcı olacaklarını söylediler ancak hiçbir çalışma yok. Ben bu yolun yapılmasını istiyorum. Bu kadar mı beceriksizlik olur? Arabalarımız mahvoldu. Bahçemdeki ürünler yoldan kalkan toz nedeniyle zarar görüyor. Yapamazlarsa bana malzemeyi getirsinler ben traktörümle bu yolu yaparım. Bir kuruş da para istemem. Bir ay şans veriyorum eğer bu yol bir aya kadar yapılmazsa yolun yapımı için verdiğim kendi topraklarımda yolu kapatacağım. Bu kadar yolu yapamayacaklarsa istifa etsinler” dedi. 
Diyalog’a konuşan vatandaşlar şunları ifade etti;
Yusuf Şanverdi:
“Bu yolun durumu yıllardır aynı şekildedir. Hiçbir bakım yapılmıyor. Bir günde iki lastik patladı. Buraya gelen ağır vasıtalar atık suları tesise boşaltırken bir miktar para ödüyor. İki ay bu araçlardan alınan parayla bu yol tamir edilirdi. Hiçbir yetkili burayla ilgilenmiyor bir çalışma başlatmıyor. Tesis ihaleye çıkılırken yoluyla birlikte çıkıldığını öğrendik ancak yol yıllardır yapılmıyor. Bir an önce bir çözüm üretilmesini istiyoruz.”
Serkan Çakır:
“Yol bizleri çileden çıkarttı. Sürekli olarak araçlarda makas kırılması, körük patlaması veya lastik patlaması gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Bir lastik yaklaşık 2-3 bin liradır ve biz ayda iki üç tane lastik değişiyoruz. Bu yolun biran önce yapılmasını istiyorum. Yıllardır yapılacak diye söylendi ancak milyonlarca liraya yapılan bir tesise giden yol içler acısı durumdadır. Günde minimum üç kez buraya geliyoruz ve her gelişimizde tesise 200 TL civarı bir para ödüyoruz. İlgili kişilere sesleniyoruz bu yolu mevcut durumundan lütfen kurtarın.”
Ramazan Altın:
“Bu yol resmen işkence yoluna döndü. Geçtiğimiz gün aracımın makaslarını kırdım ve dünya kadar para ödedim. Araçlarımız dökülüyor ancak yetkililer sessiz kalıyor. Arıtma tesisine boşaltım yapacağımızda 104 lira gibi bir para ödüyoruz on günde 20 yol yapıyorum. Ödediğimiz paralarla iki ayda bu yolu dökebilirler ancak sessiz kalınıyor. Yolun biran önce yapılmasını istiyoruz.”
Mustafa Ocak:
“Buradaki yol resmen köstebek yuvası oldu. Bu yolu günde 4-5 kez kullanıyoruz ve araçlarda ciddi zararlar meydana geliyor. Bu yolun yapılması için tesise boşaltım yapılırken ödenen paraların iki ayda toplananı ile yapılacağı inancındayız ancak yetkililer duruma maalesef sessiz kalıyor. Yolun biran önce yapılmasını istiyoruz.”
Behçet Öznacar:
“Burada benim bir bahçem var ve üretim yapıyorum. Bu yoldan her gün yüzlerce ağır vasıta geçiyor ve yoldan kalkan toz bizi perişan ediyor. Konuyla ilgili Belediye Başkanı ile görüştük sürekli olarak yapılacak sözünü alıyoruz ancak hiçbir şey yapılmıyor. Buraya gelen tankercilerden alınan paralarla bu yol kolayca yapılabilir. Ulaştırma bakanı ile görüştük bize yardımcı olacaklarını söylediler ancak hiçbir çalışma yoktur. Ben bu yolun yapılmasını istiyorum. Bu kadar mı beceriksizlik olur? Arabalarımız mahvoldu. Bahçemdeki ürünler yoldan kalkan toz nedeniyle zarar görüyor. Yapamazlarsa bana malzemeyi getirsinler ben traktörümle bu yolu yaparım. Bir kuruş da para istemem. Bir ay şans veriyorum eğer bu yol bir aya kadar yapılmazsa yolun yapımı için verdiğim kendi topraklarımda yolu kapatacağım. Bu kadar yolu yapamayacaklarsa istifa etsinler.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473