banner564

“Dikte ettirileni kabul edemeyiz”

“Akdeniz kimsenin babasının gölü değil” diyen Albayrak, Türkiye ve KKTC’nin kendi kara suları olduğunu belirtti

“Dikte ettirileni kabul edemeyiz”
banner598

Türkiye Cumhuriyeti (TC) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye'nin dostluğunu kazanmanın çok önemli olduğunu, Doğu Akdeniz’in Türkiye için çok önemli olduğunu kaydederek, “Bize dikte ettirileni kabul edemeyiz
Albayrak, “Akdeniz de kimsenin babasının gölü değil. Bizim kara sularımız var. KKTC'nin kendi kara suları var, orada bir devlet var. Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs'ın ortaya koyduğu güçlü bir irade var” dedi.
Albayrak, CNN Türk'te Hakan Çelik ile Hafta Sonu programına konuk oldu, gündeme ve ekonomiye ilişkin soruları yanıtladı. Albayrak, Kıbrıs’la ilgili de konuştu.
Programın başında, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayan Albayrak, annesiyle çok farklı duygusal bağı olduğunu söyledi. Albayrak, "Çok dramatik, Türk filmi gibi çocukluk geçirdiğim için annemle bağımız çok farklı oldu, bizim üzerimizde inanılmaz hakkı var. Ben annemin şahsında tüm Türkiye'deki annelerin  Anneler Günü'nü kutluyorum, ellerinden, ayaklarından öpüyorum." dedi.

"Doğu Akdeniz, Türkiye için çok önemli"
Albayrak, Doğu Akdeniz sondaj krizine ilişkin değerlendirmesinde, sürecin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yaptığı dönemde başladığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
"Bölge coğrafyamıza baktığımızda ülkelerin neredeyse tamamı son dönemde artan bir keşif sürecine girmiş. Türkiye farklı bir yol izleyerek bu sürece girmeli. Kendi gemimiz, mühendisimiz, uzmanlarımız, insanımızla etkin bir ekip oluşturarak kendi kara sularımızda kendimiz kazma süreci başlattık. Akdeniz de kimsenin babasının gölü değil. Bizim kara sularımız var. KKTC'nin kendi kara suları var, orada bir devlet var. Türkiye'nin, Kuzey Kıbrıs'ın ortaya koyduğu güçlü bir irade var. Kendi kara sularımız, sonuna kadar bu mücadeleyi vermemiz lazım. Fatih gemimiz devreye girdi, bugünlerde Yavuz gemimiz de devreye girecek. Bilimsel gerçeklikle çok net söylüyorum ki 2020'lerin Türkiye'sinde, özellikle denizde ve karada enerji aramacılığı noktasında, petrol ve gaz noktasında çok sevinçli haberler duyacağız. Bunu 82 milyon vatandaşımız bilsin, istiyorum. Türkiye çok doğru adımlar attı, neden rahatsız oluyorsunuz? Türk toplumumun yaşadığı tecrübeler farkındalık düzeyini çok daha iyi noktalara taşıdı. Türkiye'nin dostluğunu kazanmak çok önemli. Doğu Akdeniz, Türkiye için çok önemli. Bize dikte ettirileni kabul edemeyiz." 

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2019, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474