banner564

Direniyoruz

Bazı gazetelerin fiyatı 10 liraya çıktı ama Diyalog ‘alım gücü düşen’ vatandaşlarımızı düşünerek tüm şartları zorluyor ve 5 liradan satışlarını sürdürüyor

Direniyoruz
banner598

Kuzey Kıbrıs’ta yayınlanan bazı gazeteler ülkede yaşanan ekonomik kriz nedeniyle satış fiyatlarını artırdı. Diyalog bu zor süreçte alım gücü düşen vatandaşlarımızı düşünerek tüm şartları zorlayarak satış fiyatını değişmedi ve 5 liradan okuyucusuna ulaşmayı sürdürüyor.
Haber Kıbrıs’ın dün servis ettiği bilgiye göre, Covid-19 salgınından ve döviz krizinden ekonomik olarak ciddi şekilde etkilenerek zor günlerden geçen kâğıda basılı gazeteler, kısa süre içinde ikinci kez fiyatına zam yapmak zorunda kaldı.  Günlük yayınlanan gazetelerden dördü fiyatını 10 TL, ikisi de 8 TL’ye yükseltti.
Kağıt parası ile baskı ücretlerinin astronomik şekilde artması, asgari ücretin 7 bin TL’ye yükselmesi ve döviz krizinden dolayı şirketlerin verdikleri reklamlara kısıtlama getirmesi gazeteleri zam yapmak zorunda bıraktı.

4 gazete 10, iki gazete 8 lira oldu
Kısa süre önce fiyatlarını 7 TL ve 6 TL’ye yükselten dört gazete, ikinci bir zamla 10 TL oldu…
KIBRIS Gazetesi fiyatını 6 TL’den 10 TL’ye, Avrupa gazetesi 7 TL’den 10 TL’ye, Yeni Bakış Gazetesi 6 TL’den 10 TL’ye ve Detay Gazetesi de 6 TL’den 10 TL’ye çıkardı.
Yenidüzen Gazetesi ile Halkın Sesi Gazetesi ise 2 TL’lik zamla fiyatlarını 6 TL’den 8 TL’ye yükseltti.

3 gazete fiyat değişikliği yapmadı
Günlük düzenli çıkan gazetelerden Diyalog, Star Kıbrıs ve Vatan gazeteleri henüz fiyatlarını artırmadı.
Okuyucularına günlük promosyonlar da veren Diyalog gazetesi, fiyatını artırmayarak 5 TL’den satılmaya devam ediyor. Aynı şekilde Star Kıbrıs ve Vatan da fiyatlarına zam yapmayarak 5 TL’den satılıyor.

Hangi gazete, kaç para?

KIBRIS: 10 TL

Avrupa: 10 TL

Yeni Bakış: 10 TL

Detay: 10 TL

Yenidüzen: 8 TL

Halkın Sesi: 8 TL

Diyalog: 5 TL

Star Kıbrıs: 5 TL

Vatan: 5 TL

Hakikat 5 TL 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474