banner564

Dizdarlı: Ciddi boyutta değil

Bakan Sucuoğlu, “Şu an için abartılacak, panik yaratılacak bir grip salgını yok” dedi

Dizdarlı: Ciddi  boyutta değil
banner598

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen bir etkinlik sırasında, Hastane Başhekimi Bülent Dizdarlı’yla birlikte grip salgınıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Dizdarlı, geçmiş yıllarda çok ciddi salgınlar meydana geldiğini ve geçen yıl bu nedenle 7 kişinin hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Evet bir grip salgını var ancak ciddi boyutta değil” dedi.
Bu yılki virüsün geçen yılkine göre daha zayıf olduğunu ve alınan tedbirler, aşılanma ve hastanede açılan enfeksiyon servisinin de desteğiyle tehlikeli boyutta bir salgınla karşı karşıya kalınmadığını anlatan Dizdarlı, hastane personelinin de salgının tehlikeli bir noktaya gelmemesi için çalıştığını söyledi.

Hastaneler doldu taştı ama…
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, tüm hastanelerin başta grip şikayeti olmak üzere dolup taştığını, hastanelerin tümünde tüm doktorların acillerde hizmet verir halde olduğunu ifade ederek, “Her yerde tedaviler yoğun şekilde devam ediyor” dedi.
Yoğunluğun kontrol altında olduğunu ifade eden Sucuoğlu, bu yıl tehlikeli bir noktaya gelmeden gribal enfeksiyon salgınını bertaraf etmeyi umduklarını belirtti.
Sucuoğlu, bu salgınların her yıl aynı dönemlerde ortaya çıktığını, şu an için abartılacak, panik yaratılacak bir durum olmadığını vurgulayarak, “Gerekli tedbirler alınmıştır” dedi.

Raşit ve Beyar’ın dişçi üniteleri bağışlandı
Öte yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, kısa bir süre önce yaşamlarını kaybeden Diş Doktoru Berna Ahmet Raşit ve İzgü Beyar’ın dişçi ünitelerini hastaneye bağışlayan ailelerine plaket takdim etti.
Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde Raşit ve Beyar’ın isimleri verilen odalarda gerçekleştirilen plaket takdiminde, Bakan Sucuoğlu’nun yanı sıra, Dr Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Bülent Dizdarlı, Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu ve bazı hastane çalışanları da hazır bulundu.
Sağlık Bakanı Sucuoğlu, iki diş hekimini de en verimli çağlarında genç yaşta kaybetmenin acısını yaşadıklarını belirtti.
Tabipler Birliği Başkanı Kenan Arifoğlu ise, iki meslektaşını genç yaşta kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, bağışlar için teşekkür etti.
Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Bülent Dizdarlı da, “Onları madden kaybetmiş olabiliriz ancak manen onlar hep yanımızda” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2017, 03:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474