banner564

Don olayı bekleniyor

KKTC genelinde metrekareye 20-30 kilogram yağmur düştü, hava sıcaklığı gündüz saatlerinde 5 dereceye kadar düştü

Don olayı bekleniyor
banner598

 Soğuk, nemli ve yağışlı hava kütlesinin etkisi altına giren KKTC’de, hava sıcaklığında 10 dereceye kadar düşüş yaşanmasıyla, kış ‘yüzünü’ göstermiş oldu.

   Hava sıcaklığı dün gündüz saatlerinde 5 dereceye kadar düştü. Soğuk havanın bugün ve yarın devam edeceği, hafta sonunda don olayı beklendiği bildirildi.
   Meteoroloji Dairesi Müdürü Fehmi Oktay, DİYALOG’a verdiği bilgide, salı gecesinden düne kadar, metrekareye 20-30 kilogram arası yağış düştüğünü belirterek, hava sıcaklığının bugün mevsim normallerinin altına düşerek, 7-8 derece civarında seyredeceğini söyledi.
Ülkede,  Kuzey ve doğudan 70-80 yer yer 90 kilometre saate ulaşan rüzgarın fırtınaya döndüğünü ifade eden Oktay, yarın da havanın parçalı Venüsbet bulutlu, yer yer sağnak yağmurlu geçeceğini, yüksek kesimlerde kar yağışı olacağını kaydetti.

Don uyarısı

Vatandaşlara uyarılarda da bulunan Oktay, 14-15-16 Aralık tarihlerinde sabah saatlerinde don olayı beklendiğini bildirdi.
Üreticilerin don olayına karşı gerekli tedbirleri almasını öneren Oktay, “Tarımla uğraşan vatandaşlarımız seralarını ve dıştaki ürünlerini korumak için gerekli tedbirli alacaktır” dedi.
Hava sıcaklığının hafta sonu az da olsa artararak, 13-16 derece dolayalrıdna seyretmesi bekleniyor.
Rüzgar da, Kuzey ve Doğu yönlerden Pazar ve Pazartesi günleri “orta” kuvvette, Perşembe ve Cuma günleri “Kuvvetli” ve “Fırtına” şeklinde esecek.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2013, 12:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473