banner564

İlk adım limanlar

Sendikal Platform bugünden itibaren eylem başlatıyor 

İlk adım limanlar
banner598

 Hükümetin, Bakanlar Kurulu sonrası ek mesailerle ilgili geri adım atmayacağını açıklaması tüm sendikaları harekete geçirdi. Sendikal Platform bünyesindeki tüm ek mesaiye kalan tüm sendikalar eylem kararı aldı. İlk adımı atan Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın eylemi dün uçuş krizi yaşanmasına neden olurken, Diyalog’a konuşan Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, hükümetin ek mesailer konusunda geri adım atmaması ve tüm kesimleri kapsayacak bir tasarruf planı sunmaması nedeniyle eylem kararı aldıklarını söyledi. Güç Sen Başkanı Derviş Dağman, bugün itibari ile sınır kapıları ve limanlarda ek mesaiye kalınmayacağını söyledi. Yazılı açıklama yapan Eşit Hak ve Adalet Sendikası da ek mesaiye kalmayacaklarını açıkladı. 

Kapısız: Geri adım atmayız
Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası Başkanı Cem Kapısız, hükümetin ek mesailer ile ilgili geri adım atmaması ve tüm kesimleri kapsayacak bir tasarruf planı sunmaması nedeni ile eylem yaptıklarını söyledi. Sadece kendilerinin değil, Sendikal Platform bünyesindeki ek mesai yapan tüm sendikaların da eylem kararı aldıklarını belirten Kapısız, “Biz saat 19.00’dan 24.00’a kadar süren bir eylem yaptık. Büyük bir kaos yaşandı. Sendika olarak bu kaosun sonlanması için şimdilik 2 gün süre için eylemi askıya aldık. Eğer hükümet geri adım atmazsa 2 günden sonra yeniden eylem yapacağız” dedi. 
Kapısız şunları söyledi: 
“Ek mesailer ile ilgili çıkartılan yasa gücünde kararnamenin geri çekilmesini istiyoruz. Yasa neyi gerektiriyorsa onun uygulanmasını istiyoruz. Biz her kesimi kapsayacak bir tasarruf tedbiri alınmasını istiyorduk ancak hükümet sadece bazı kesimin haklarını buduyor. Eğer ki bir hükümet kanun hükmündeki kararnameyi geri çekmek için bir adım atarsa, bunu Sendikal Platforma götürüp değerlendireceğiz. Görüşmeler ve diyalog devam edecek.”

Dağman;: Bugün başlıyoruz
Güç- Sen Başkanı Derviş Dağman ise tüm sendikaların eylem kararı aldığını ve bugünden itibaren hayata geçirileceğini ifade etti. Dağman, hükümetin ek mesailerde kesintiye gitme kararında vazgeçmediğini, bu nedenle bugün saat 14.00 mesai bitiminden sonra tüm sınır kapıları, limanlarda ek mesaiye kalınmayacağını söyledi. Dağman, makul bir öneri sunulmadıkça ve ek mesai ile ilgili yasa gücündeki kararname çekilmedikçe geri adım atmayacaklarını açıkladı. 

Hak-Sen: Ek mesai yapmayacağız
Eşit Hak ve Adalet Sendikası (Hak-Sen ) Genel Sekreteri A. Fırat Yılmaz, ek mesai çalıştırmama eylemi başlatacaklarını duyurdu.
Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin ekonomik krize karşı aldığı tedbirlerle “kamu çalışanının cebine saldırmayı” seçtiğini savundu ve sendika olarak ek mesai oranlarının kısıtlanması karşısında, ek mesai çalışmama eylemi yapacağını kaydetti.
Ek mesailerle ilgili yasa gücünde kararname çıkarılmasını hükümetin kamu çalışanından bir şekilde kesinti yapması şeklinde yorumlayan Yılmaz, “Ek mesai ile üretilen hizmetler elzemdir ve vazgeçilebilir değildir. Ek mesai gerekmeyen hallerde ita amirlerinin hassas olması, kamu maliyesini koruması da asli görevdir” dedi.
Hükümet tarafından geliştirilen 23+1 maddelik önlem paketinin uygulanabilir olmaktan uzak olduğunu ve kalıcı etkiler sağlayamayacak uygulamalar olduğunu ileri süren Yılmaz, “Sadece kamu çalışanlarından kesmek bu ekonomik krizden bizi çıkarmaz. Bu ülkede kazanan, yeterince vergi ödemeyen, kamu kaynaklarından gereğinden fazla yararlanan, gümrük muafiyetlerini, yatırım indirimlerini sonuna kadar kullanan kesimlerin de taşın üstünden inerek ellerini taşın altına koyma vakti çoktan gelmiştir” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474