banner564

Dr. Fazıl Küçük'ün ilkeleri yaşatılacak

Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, özlemle anıldı

Dr. Fazıl Küçük'ün ilkeleri yaşatılacak
banner598
Kıbrıs Türk halkının Varoluş ve Özgürlük Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük, ölümünün 31’inci yıl dönümünde Lefkoşa’da, Anıt Tepe’deki kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşmasında, salı günü de Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı üçüncü ölüm yıldönümünde kabri başında andıklarını anımsatarak, şimdi de varoluş ve özgürlük mücadelesinin lideri Doktor Fazıl Küçük’ün 31’inci ölüm yıl dönümünde kabri başında toplandıklarını belirtti.
“Kaderin bir sonucu olarak iki yol arkadaşını, Kıbrıs Türk halkının yok oluştan devlet olgusuna ulaşması sürecine damgasını vuran iki lideri bir gün ara ile anıyoruz” diyen Eroğlu, bu iki anma töreni sayesinde 1930’lu yıllardan iki binli yıllara kadar uzanan tarihi gözden geçirme, vefa gereği halka hizmet eden liderleri anma fırsatı bulduklarını söyledi.

“Atatürkçü çizgide uyanış, direniş, özgürlük demek”
Eroğlu, Dr. Fazıl Küçük’ün, Kıbrıs Türk halkı için Atatürkçü çizgide uyanış, direniş ve özgürlük demek olduğunu vurgulayarak, Dr. Küçük’ün, aydın bir Kıbrıslı Türk doktorun halkının ihtiyaçlarını görerek büyük bir toplumsal bilinç ve sorumluluk anlayışıyla dava adamına, lidere dönüşünün bir örneği olduğunu belirtti.

AKM’de tören düzenlendi
Bu arada, Kıbrıs Türk Halkının Varoluş Mücadelesi Lideri Dr. Fazıl Küçük ölümünün 31. yıldönümünde Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle anıldı.
Dr. Fazıl Küçük’ün oğlu Mehmet Küçük, babasının sonsuza intikalinin 31. yılında olunduğunu belirtti ve bu 31 yılda Dr. Küçük’ün Kıbrıslı Türkler’in var oluş mücadelesini yeni nesillere aktarmak için uğraştıklarını kaydetti.
Artık bu görevin yeni nesillere düştüğünü ifade eden Küçük, o yüzden kızının törende bir konuşma yapmasını istedi.
Mehmet Küçük, Dr. Küçük Müzesi’nin çağdaş müzecilik amacıyla düzenlendiğini ifade ederek bunun için Anavatan Türkiye ile Meclis Başkanı Siber’e teşekkür etti.

Esen Küçük: Milli dava ve bağımsızlık simgesi
Dr. Küçük’ün torunu Esen Küçük de, dedesini 3 yaşına kadar tanımanın ve onu hatırlayamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyledi ve hayatı boyunca O’nun torunu olmanın haklı gururunu yaşadığını dile getirdi.
Onun mücadelesini ve ideolojisini sonraki nesillere aktarmanın görevleri olduğunu kaydeden Esen Küçük, Dr. Küçük’ün davasını unutturmamak adına devlete ve kendilerine büyük görevler düştüğünü belirtti.
Dr. Küçük’ün bir dönem yaşamış ve ölmüş bir devlet adamı olmadığını, Dr. Küçük’ün bir milli dava ve bağımsızlık simgesi olduğunu dile getiren Esen Küçük, “Türklük yaşadığı sürece Dr. Küçük de yaşayacak, her sözü kulağımızda her düşüncesi aklımızda olacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2015, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473