banner564

Duacı olacaklar

Dini liderler, Cenevre’deki konferans için iyi dileklerini iletti

Duacı olacaklar
banner598

   Kıbrıs Barış Sürecinin Dini Yolu’nu (RTCYPP) oluşturan Kıbrıs’ın dini liderleri, adanın geleceğine yönelik müzakereleri yeniden başlatmak üzere Cenevre’ye giden taraflar için iyi dileklerini sunarak, başarı diledi. Dini liderler olumlu bir sonuca ulaşılması için duacı olduklarını da söyledi.

Yapılan açıklamada şöyle dendi:
 “Adanın her bir köşesinde bizler kiliseler ve camilerde Tanrı’nın affına sığınırken, komşumuz için dua ederken ve yeni bir yaşantı olasılığına inanırken, sizler Hıristiyan ve Müslümanlar açısından kutsal bir zaman olan Paskalya ve Ramazan döneminde bir araya geliyorsunuz” denildi.
 Sizin görüşmelerinizi yakından takip ettiğimizden ve her adımınızda Yüce Tanrı’nın size yol göstermesi için dua edeceğimizden emin olabilirsiniz. Onlarca yıl süren çatışmalar, güvensizlik, bölünme ve güvensizlik ortamının ardından Tanrı’nın size erdem ve hakikat yolunda yön göstermesi için duacıyız.
“Sizi, adamızın yaşayan dini mirasına özel ilgi göstermeye ve on yıllardır çözülmeyen Kıbrıs anlaşmazlığının bir sonucu olarak ibadet edenlerden ayrılmış olan ibadethanelerimize ve mezarlıklara erişim, bunları kullanma ve restore etme olasılığımızı geliştirmeye çağırıyoruz. Din, siyasi mülahazalara göre bölünmemelidir. Hristiyanlar ve Müslümanlar adanın tamamına aittir ve Hristiyan ve Müslüman anıtlarının dini mirası yan yana, yüzlerce yıllık bir arada yaşama, karşılıklı saygı ve ortak alanın sembolüdür. Bu uygarlık işaretinin bizim neslimizle bitmemesini sağlamak hepimizin sorumluluğudur. Anıların iyileşmesi,  korkunun yerini alan güven ve gelişme umudu için topluluklarımız arasında artan işbirliği, diyalog ve duygudaşlık içeren ortak bir yolculuğa çıkmanızı öneriyoruz.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Fevzi Ogelman
Fevzi Ogelman - 3 yıl Önce

Bos is. Ortadaki papaz nefret sacar.

ADALET BİR GÜN ELBET !
ADALET BİR GÜN ELBET ! - 3 yıl Önce

ÇOKTANDIR PODYUMA ÇIKMAMIŞLARDI ,FIRSAT BU FIRSAT HAVALARINI ATSINLAR BAKALIM. DİN ADAMI DİYE BİR KAVRAM YOK ZATEN DİMİZİDE,RASUL,NEBİ, EVLİYAULLAH,ALİM,MÜRŞİD GİBİ KAVRAMLAR VAR.......DERVİŞLİK OLSA İDİ TAC İLE HIRKA, BİZ DE ALIRDIK OTUZA KIRKA...
THE COWL DOESNT MAKE THE MONK...!!!!!

Kupri Island
Kupri Island - 3 yıl Önce

ATALAY,EĞER DİN ADAMI İSE ,KAÇ BİN KİŞİYİ ALLAH'A TAŞIYABİLDİ ?? KAÇ KİŞİYİ İRŞAD EDEBİLDİ ?? YOKSA SADECE BİR KKTC DAİRESİNİN MAAŞLI MÜDÜRÜ MÜ ???

salvatore dllare
salvatore dllare - 3 yıl Önce

maalesef, maske yok temas çok yakın, corona döneminde yazıklar olsun..

mehmet ilker
mehmet ilker - 3 yıl Önce

ASIRI KACIRDILAR KOSSASALARDA TUTAMAZLAR

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474