banner564

Dünya Kanlı Ay’ı izledi

Ay bir kez daha Dünya’nın gölgesinde kaldı

Dünya Kanlı Ay’ı izledi
banner598
Ay bir kez daha Dünya’nın gölgesinde kaldı. Ancak bu kez tutulmayı ‘süper’ kılan, Ay’ın Dünya’ya en yakın olduğu anda gerçekleşmesi oldu. Yazın sonunu, sonbaharın başlangıcını simgeleyen ve ‘Hasat Ay’ı’ olarak da adlandırılan Ay’ın Dünya’ya en yakın noktaya ulaştığı anda tutulması, dünya genelinde heyecan uyandırdı. Süper Ay tutulması sırasında, Dünya’nın arkasından gelen Güneş ışınlarının Ay’ı kızıla boyaması nedeniyle bu olaya ‘Kızıl Ay tutulması’ ya da ‘Kanlı Ay tutulması’ da deniyor. Süper Ay tutulması bu sabah TSİ 03:00'te başladı ve 5.57'ye kadar sürdü. 
Öte yandan bu ay tutulmasının ilginç yanı ise 2014 ve 2015 yılları için de yaşanan dört adet ”ardışık tam tutulmanın” sonuncusu olması. 
Hz. İsa’dan bu yana 7 adet dörtlü tutulma yaşanmış. Yedi çarpı dört de bu son tutulmanın tarihindeki gibi 28 ediyor... Tarihsel olarak bu Kanlı Ay İsrail’de olan büyük olaylarla ilişkilendirilmişti. Son üç Kanlı Ay boyunca, Orta Doğu’daki olaylar tırmandı ve tüm dünyayı ekonomik travmalar, göçmenlik problemleri ve terörist eylemler ile sarstı. Orta Doğu’daki zor günler bu tutulmayla geçecek gibi görünmüyor.

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2015, 10:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474