banner564

Dünyaya örnek oldu

Sibel Tatar, kadınlara seçme ve seçilme hakkı veren Atatürk’ü rahmetle andı

Dünyaya örnek oldu
banner598

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar, dünyanın; kadın ve erkeklerin mutlak eşit, hak ve saygıdan geçen bir yer olduğu zaman, daha refah ve daha başarılı olacağını vurguladı. 
Sibel Tatar, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“1791 yılında yayımlanan “Kadın ve Kadın Yurttaş Hakları Bildirgesi” şu cümleyle başlar: “Kadın, özgür doğar ve yaşamını erkeklerle eşit haklara sahip olarak sürdürür.”
 Doğası gereği kadın hakları, erkek egemenliği sürecinin sonuçları nedeniyle yaşam bulmuştur. Bu düşünce kadınlara, mücadele etmenin önemini vurgular. Yaşadığımız küresel hayatı hangi başlık altında incelersek inceleyelim, kadın ve erkeğin iki ayrı birey olarak algılanması gerektiğini ancak yaşamın işleyişinde ikisinin birlikte hareket edebilmesinin ne kadar önemli olduğunu görürüz.
Dünya; kadın ve erkeklerin mutlak eşit, hak ve saygıdan geçen bir yer olduğu zaman, daha refah ve daha başarılı olacaktır.
Mücadelenin simgesi olan bugünü, tüm kadınlar ve kadınlarımız için kutlarken, yüce önder Atatürk’ü tüm dünyadan önce kadına seçme ve seçilme hakkını armağan ederek, bu konuya verdiği önemle örnek oluşu nedeniyle saygı ve rahmetle anıyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474