banner564

1690 öğrenci başvurdu

Kolej giriş sınavlarının birinci basamağı Cumartesi günü yapılıyor

1690 öğrenci başvurdu
banner598

Kolej Giriş Sınavlarının birinci basamağı olan KGS-1, Cumartesi günü yapılıyor.

7 sınav merkezinde eş zamanlı olarak, 2 oturumda yapılacak sınavın birinci oturumu 09.00 – 10.30, ikinci oturumu ise 11.00 – 12.30 saatleri arasında yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İlkokul son sınıf öğrencilerinden, bir üst öğretim kademesinde İngilizce ağırlıklı öğretim yapan devlet kolejlerinde okumak isteyen adayların, kayıt hakkı elde edebilmeleri için bölgelere göre sıralama listesi oluşturmak amacıyla Kolej Giriş Sınavlarının yapılacağı kaydedildi.

KGS-1 sınav merkezleri olan; Türk Maarif Koleji’nde 400, Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde 194, Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nde 280, Gazimağusa Türk Maarif Koleji’nde 272, Güzelyurt Türk Maarif Koleji’nde 120, Bekirpaşa Lisesi’nde 120 Grandbetting ve Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde 304 olmak üzere toplam 1690 aday öğrencinin sınava girmek için kayıt yaptırdığı ve kayıtların halen devam ettiği belirtildi.

Sınavla öğrenci alan 6 okulun isimleri şöyle:

“Türk Maarif Koleji (TMK), Girne 19 Mayıs TMK, Gazimağusa TMK, Güzelyurt TMK, Bekirpaşa Lisesi Kolej Sınıfları ve Hala Sultan İlahiyat Koleji”.

 

 

 

Lefke 6 saat elektriksiz

 

Elektrik hatlarında yapacak çalışmalar nedeniyle Lefke’de bazı bölgelere bugün 6 saat elektrik verilemeyecek.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’ndan verilen bilgiye göre, 09.00 ile 15.00 saatleri arasındaki kesintiden Gemikonağı, Lefke Avrupa Üniversitesi(LAÜ) Kampusu, LAÜ yolu, Yedidalga, Bağlıköy, Ömerli, Bademliköy, Yeşilırmak, Günebakan ve bu bölgedeki tesis ve su motorları etkilenecek.

 

 

Gazimağusa’da su sıkıntısı

 

Gazimağusa’nın 2 ana su kaynağından biri olan Güzelyurt hattında Su İşleri Dairesi’ne ait pompa istasyonlarının elektriklerinin kesilmesi nedeniyle kente gelen suyun da kesildiği belirtildi.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamada, bölgelere su dağıtım programında aksamaların yaşandığı Gazimağusa’da sıkıntının en az düzeyde hissedilmesi için vatandaşların suyu tasarruflu kullanmasının gerekli olduğu kaydedildi.

Gazimağusa Belediyesi Su İşleri Birimi yetkilileri, elde olmayan nedenlerden ötürü ortaya çıkan sıkıntının asgari düzeyde hissedilmesi için belediyenin denizden su arıtma tesisinden bölgelere dönüşümlü olarak su vereceği de belirtildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474