banner564

“Cennete bir melek uçtu”

Öğretmen Ayşe Hadımcı Candemir, çok sevdiği oğluna, eşine, annesine, babasına, ailesine ve öğrencilerine veda etti

“Cennete bir  melek uçtu”
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda önceki gün geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 3 kişiden birisi olan Ayşe Hadımcı Candemir, dün Gazimağusa Lala Mustafa Paşa Camisinde büyük bir kalabalığın katıldığı ve gözyaşlarının sel olup aktığı cenaze töreni ile ebediyete uğurlandı. Ailesi, arkadaşları ve öğrencilerini büyük acılar içerisinde bırakıp giden Ayşe Hadımcı Candemir için,  arkadaşları ve öğrencileri “Cennete bir melek uçtu” dedi.

 

“Ciğerim parçalandı”

Jokerbet Roman"">Annesi Pembegül Hadımcı ve kız kardeşi Şükriye Hadımcı’ nın ayakta durmakta güçlük çektiği cenaze töreninde babası Mustafa Candemir, ciğerim parçalandı diyerek feryat etti. Bir ara oğlu Mehmet Emin Hadımcı ile birbirlerine sarılıp destek olmaya çalışan baba Mustafa Hadımcı’yı teselli etmek kolay olmadı. 

Ayşe Hadımcı Candemir’in eşi Ali Candemir yakınlarının desteği ile güçlükle ayakta dururken, yaşadığı acının etkisi ile cenaze töreni boyunca bitkin bir şekilde taziyeleri kabul etti.

Öğretim görevlisi olarak çalıştığı Lefle Avrupa Üniversitesi hazırlık sınıfındaki öğrencileri de “Çok sevdiğimiz bir hocamızı kaybettik, acımız sonsuz, kendisini ve bize kattığı şeyleri asla ve asla unutmayacağız” diyerek üzüntülerini belirtti.

 

Cenazeye katılanlar isyan etti

Cenazeye katılan vatandaşlar artık trafik yüzünden genç pırıl pırıl insanlarımızı kaybetmek istemiyoruz, yetkililerden artık bu lanet trafik kazalarına dur demek için geniş çapta önlemler almalarını istiyoruz diyerek isyan etti.

 

“Sessiz Gemi ile uğurlandı”

Cenaze namazını kıldıran Lala Mustafa Paşa Camisi İmamı İbrahim Yazıcı’ da trafikte alınması gereken önlemlere dikkat çekerek,  “sadece trafiğe kurban vermeyelim diye dua edip amin demek olmaz bizim de bir takım önlemler almamız gerekir” dedi. İbrahim Yazıcı’ nın Yahya Kemal Beyatlı’ nın “Sessiz Gemi” isimli şiirini okuması törene katılan herkesi gözyaşlarına boğdu.

Lala Mustafa Paşa Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Ayşe Hadımcı Candemir’ in cenazesi büyük bir araç konvoyu eşliğinde Gazimağusa Belediye Kabristanlığına götürülerek, gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474