banner564

“Kader deyip geçemeyiz”

Trafik kazasında hayatını kaybeden 3 kişi için mesaj yayınlayan Eroğlu, hiçbir mazeretin arkasına saklanmaksızın gereken önlemleri almak şart” dedi

“Kader deyip geçemeyiz”
banner598

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif,  Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Güzelyurt-Lefkoşa anayolunda önceki gün akşam üzeri meydana gelen trafik kazasında 3 kişinin ölmesi, biri ağır 5 kişinin yaralanması nedeniyle başsağlığı ve geçmiş olsun mesajı yayımladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, trafik kazalarının kader denilip geçilemeyeceğini belirterek, trafikte denetimlerin tavizsiz uygulanmasının, yol güvenliğini çağdaş standartlara yükseltmenin ve hiçbir mazeretin arkasına saklanmadan gerekli önlemleri almanın şart olduğunu vurguladı.

Eroğlu, yayımladığı mesajda şunları belirtti:

 

Acıyı kalbimizde hissettik

 “Trafik kazasında 3 bayan öğretim görevlimizin yaşamını yitirmesi, biri ağır 5 kişinin de yaralanması halkımızı üzüntüye boğmuştur.

Yitip giden canlar bizimdir. Toplum olarak, acıyı kalbimizin derinliklerinde hissediyoruz. Sadece, ‘kader’ deyip geçemeyiz. Gereken denetimleri tavizsiz olarak uygulamak, yollardaki güvenliği çağdaş standartlara yükseltmek, hiçbir mazeretin arkasına saklanmaksızın gereken önlemleri almak şarttır.

Yaşamını yitiren kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaslı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

 

Yorgancıoğlu: Tüm ülke tarifsiz üzüntü içinde

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, ülkedeki pek çok yapısal sorunun güncelliğini koruduğuna işaret ederek, trafik kazalarının herkesi derinden yaralayan ve içini acıtan toplumsal travma haline dönüştüğünü vurguladı.

Özkan Yorgancıoğlu açıklamasında, “İnsan hataları ve sorumsuz sürücüler, özellikle aşırı sürat ve dikkatsiz sürüş trafik kazalarındaki en önemli etken olarak dikkat çekerken, devletin bu alandaki sorumluluğunu gözden kaçırma lüksümüz de yoktur” ifadelerin kullandı.

Yol güvenliği, trafik eğitimi ve tüm diğer sorumluluklarımızı hiçbir mazeretin ardına sığınmadan mutlaka yerine getirmenin en temel görevleri olduğuna işaret eden Başbakan Yorgancıoğlu şöyle dedi:

“Alayköy-Güzelyurt ana yolunda yaşanan ve üç eğitimcimizin yaşamını kaybettiği en son trafik kazası, tüm ülkeyi tarifsiz bir üzüntü içinde bırakmıştır. Yaşamını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine, Lefke Avrupa Üniversitesi camiasına ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim.”

 

Kaşif: Yol güvenliği artırılacak

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, 2014’te yaşanan ölümlü kazaların ikisinin de Güzelyurt- Lefkoşa yolunda yaşanmasının, dikkat edilmesi gereken noktaların bulunduğunu gösterdiğini kaydetti.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, eksikler olduğunu ancak yol güvenliğini sağlamak için mümkün olan tüm tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etti.

Trafikle ilgili tüm birimlerin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlanmasıyla çalışmalara başladıklarını kaydeden Kaşif, “Seyahat güvenliğini sağlayacak duble yolların bağlantıları, çıkış yolları, (beton veya metal) bariyer yapımı gündemimize gelecek” dedi.

Üç kişinin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getiren, yakınlarına sabır dileyen Kaşif, hedeflerinin yol standartlarını ve yol güvenliğini arttırmak olduğunu kaydetti.

 

 

Arabacıoğlu: Allah’tan rahmet diliyorum

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, ülkeyi yasa boğan trafik kazanı nedeniyle yayımladığı mesajda, “Elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz üç gencimizin acısını derin bir üzüntü ile yaşıyoruz” dedi.

Arabacıoğlu mesajında, “Felaket diye adlandırabileceğimiz yaşanan bu ani trafik kazasında hayatını kaybeden gençlerimize Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları ailelerine ve tüm eğitim camiasına baş sağlığı diler üzüntülerini paylaştığımı belirtmek isterim” ifadelerini kullandı.

 

Özgürgün: Işıl ışıl 3 genci kaybettik

 

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, “yaşayacakları hayata umutla, ışıl ışıl bakan üç genci yitirmenin derin acısını yüreklerinde hissettiklerini” belirtti.

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün önceki gün akşam meydana gelen trafik kazasında ölen üç gencin ailesine ve sevenlerine başsağlığı mesajı yayımladı.

Özgürgün mesajında şunları kaydetti:

“Ülkece ne kadar üzülsek, acılarını paylaşsak da yasımız, ne bu evlatlarımızı geri getirir, ne de gençlerimizin ocaklarına düşen ateşin, ailelerinin yaşadığı manevi depremin olumsuz etkilerini küçültmeye yeterli olur.

Kanımızın donduğu bu noktada, artık hepimiz, hangi oranda olursa olsun üstleneceğimiz sorumlulukla ülkemizi, derinden sarsan bu trafik felaketlerinden kurtarmanın yollarını bulmak için seferber olmalıyız. Yollarımızın kalitesini yükselterek, güvenliğini arttırmanın çarelerini yaratmalıyız. Artık Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşanan trafik acılarına kader demekten vazgeçmeliyiz.

Bu elim kazada hayatlarının baharında yaşama veda eden gençlerimize, Allah’tan rahmet, geride bıraktıkları yaslı ailelerine, görev yuvaları LAÜ camiasına başsağlığı dilerim”.


Berksel: Dilek Yılmaz’ın durumu kötü

 

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Ersan Berksel, önceki gün Lefkoşa-Güzelyurt anayolunun Türkeli kavşağında meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği kazada ağır yaralanan Dilek Yılmaz’ın genel durumunun kötü olduğunu ancak hastanın hayatta olduğunu açıkladı.

Yılmaz’ın hayatını kaybettiği haberleri üzerine TAK muhabirinin sorularını yanıtlayan Berksel, bu haberlerin doğru olmadığını ancak hastanın genel durumunun kötü olduğunu ifade etti.

Yılmaz’ın şuurunun kapalı olduğunu ve solunum cihazına bağlı bulunduğunu kaydeden Berksel, “Hastada ciddi beyin sarsıntısına bağlı ağır beyin ödemi ve beyin zarları arasında kanama var. Gerekli tetkik ve tedavi yapılıyor” diye konuştu.

Jojobet Roman"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman""> 

 

Savaş: Emniyet duvarı

çekmeyenler suçludur

 

 

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Gençlik Kolları Başkanı Vasfi Savaş, önceki gün Lefkoşa- Güzelyurt anayolunda meydana gelen ve 3 kişinin ölümüne neden olan kazayla ilgili, “yolun ortasına bariyer ve emniyet duvarı çekmediği” gerekçesiyle Karayolları Dairesi’ni sorumlu tuttu.

Savaş yayınladığı basın bildirisinde, “ülkede trafikten daha önemli bir sorun olmadığı” görüşünü ifade etti.

“Aşırı sürat ve devletin ihmali yüreğimize ateş düşürdü. Karanlık, bariyersiz, adım başı tali yolun olduğu ve yol planlamasının çok zayıf olduğu ülkemizde yollarda can pazarı yaşamaktan bıktık” diyen Savaş, kazadan devleti ve Karayolları Dairesi’ni sorumlu tuttu.

Savaş, “Yolun ortasına bariyer veya emniyet duvarı çekmeyenler suçludur. Yollarda aydınlatma ışıklarının olmaması, alt yapı sisteminin olmamasına sebep olanlar suçludur” diyerek, kavşaklar ve yolların her türlü güvenlikten uzak olduğunu ileri sürdü.

 

 

KITSAB: yol güvenliği

birinci önceli olmalı

 

Kıbrıs Türk Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB), yol güvenliğini sağlamanın hükümetin birincil önceliği olması gerektiğini belirtti.

KITSAB’dan yapılan açıklamada, “Ülkemizin ve halkımızın geleceği için trafik güvenliği sorununu çözüme kavuşturmak birinci önceliğimiz olarak ortaya çıkmıştır. Hükümetimizden beklentimiz, acılarımıza denk düşen önemli bu sorun için gereken önlemleri saptamak ve hayata geçirmek için hemen harekete geçmesidir” denildi.

Trafik kazalarının önlenmesi için ortaya konan çabaların başarısız olduğu vurgulanan açıklamada, “Trafik kazalarının önlenmesi için neler yapılması gerektiği konusunda başka ülkelerin de deneyimlerini yansıtan bilimsel görüşlerin saptanması kaçınılmaz hale gelmiştir” denildi.

Trafik kazalarının ülkenin başlıca gelir kaynağı olan turizm ve yüksek öğrenim alanındaki imajını olumsuz yönde etkilediği de belirtilen açıklamada, “Hiç kimse yollarında güvenli bir şekilde seyretmenin mümkün olmadığı bir ülkeyi ziyaret etmek istemez. Hiçbir ana-baba, çocuğunu trafik güvenliği olmayan bir ülkeye göndermek istemez” denildi.

 

CTP’li gençlerden hükümete çağrı

Öte yandan Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler(CTP/BG) Gençlik Örgütü, Hükümet’e yol güvenliği konusunda bahane üretmeden gerekeni yapma çağrısı yaptı.

CTP/BG Gençlik Örgütü’nden dün yapılan yazılı açıklamada, “Devlet üzerine düşen ödevleri hiçbir bahane ortaya koymadan yapmalı, bu da denetlenmelidir. Bizler ve sivil toplum da bunun belki de maddi yanına katkı koyarken, hayatın içindeki sorumluluklarımızı da yerine getirmeliyiz. Toplumsal trafik seferberliği her birimizin sorumluluğudur” denildi.

Yol güvenliği konusunda sorunların belirlenerek cevaplarının da bulunması gerektiği kaydedilen açıklamada, “Sorunun azaltılabilmesi adına toplumsal sorumluluğumuz ve işbirliğimiz şarttır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, yapısal eksiklikler, ışıksız yollar, mühendislik hataları, eğitim noksanlığı, yasal boşluklar, ehliyet alma şartlarının yol güvenliğini etkileyen sorunlar olduğunu ifade edildi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 04:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474