banner564

Eğitim önemli

Bakan Saner, “Daha güvenli iş ortamı sağlanması için paydaşlarla birlikte çalışacağız” dedi

Eğitim önemli
banner598
Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı İnşaat Encümeni 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası dolayısıyla, "İnşaat Sektöründe İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalığı " semineri düzenlendi.
Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan seminere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İnşaat Encümeni Başkanı İlker Tabiyat, bakanlık bürokratları ile ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.
Yapılan açıklamaya göre, Bakan Saner seminerde yaptığı konuşmada, tüm sektörlerde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması için eğitimin önemli olduğunu söyledi. 

Bakan Saner, iş kazalarının en sık inşaat sektöründe yaşandığını ifade ederek, sektörde yapı denetimi ile ilgili farkındalığın olmadığının altını çizdi. İnsan hayatının çok önemli olduğunu vurgulayan Saner, "İş sağlığı ve güvenliğine gereken önemi ne kadar verebildik? Bunu tüm paydaşlarla yüksek sesle tartışmalıyız" dedi. 
İnşaatların esas müelliflerinin inşaatları denetlemediği bir yerde, iş sağlığı ve güvenliğinden bahsetmenin mümkün olamayacağını dile getiren Saner, devletin bina denetimi uygulamalarına öncelik vererek sektörel paydaşlarla işbirliği yapması gerektiğini vurguladı. 

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2016, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474