banner564

Eğitimle ilgili değilmiş!

Tahir Gökçebel ile Şener Elcil, Hala Sultan İlahiyat Koleji öğrenci velilerinin düzenlediği eylemin müzakereleri sabote etmeyi amaçladığını savundu

Eğitimle ilgili değilmiş!
banner598
Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Tahir Gökçebel ile Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Genel Sekreteri Şener Elcil, Hala Sultan İlahiyat Koleji’yle ilgili eylem konusunda ortak basın açıklaması yayımlayarak dünkü eylemin müzakereleri sabote etmeyi amaçladığı görüşünü savundu. 
KTOEÖS’ün Hala Sultan İlahiyat Koleji’ne ilişkin açtığı davanın okulu kapatma ile ilgili olmadığı, bu bilinmesine rağmen “okul kapanmasın eylemi” organize edildiğini belirten iki sendika, yaratılan ayrıcalıklı okulla tarikatlarda örgütlenen geleceğin din tüccarlarının yetiştirilmek istendiğini iddia etti.
Açıklamada, UBP-DP hükümet yetkilileri, Din İşleri Başkanlığı ve Vakıflar İdaresi tarafından desteklendiği iddia edilen bir grubun, “Hala Sultan İlahiyat Koleji kapatılmasın” gerekçesi ile eylem yaptığı, bu grubun “eğitim hakkı, din ve vicdan hürriyeti” gibi temel insan haklarını kullanarak şeriat ve Sünni İslam öğretisinin resmi eğitim sistemine girmesi taleplerini yükseltmeye başladıkları savunuldu. 
Eyleme katılımı teşvik etmek için camilerde duyuru yaptırdığı iddia edilen Din İşleri Başkanlığı’nın “bu tutumu ile din istismarcılığı ve sadece Sünni İslam öğretisine hizmet ettiğini bir kez daha gösterdiği” belirtilen açıklamada, polis ve kaymakamlığın eyleme yaklaşımı da eleştirildi. 
Açıklamada, “Hepsinden önemlisi Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik devam eden görüşme sürecinin en önemli görüşmesinin sürdürüldüğü saatlerde, Anayasamızdan ve temel zorunlu eğitimde nasıl yurttaş yetiştirileceği açıkken ‘şeriat eğitimi’ talebi ile Lefkoşa’da TC Elçiliği ve UBP-DP hükümeti destekli gösteri organize etmek görüşmeleri sabote etmek için Kıbrıslı Türklere verilen en önemli mesajdır” ifadelerine yer verildi. 

KTÖS okul ziyaretleri başlattı

Öte yandan Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), öğretmenlerle yüze yüze bilgi paylaşımında bulunmak, sorunları yerinde gözlemlemek ve eleştirileri dinlemek için okullara ziyaret başlattığını bildirdi.
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in açıklamasına göre, Güvercinlik, Çayönü-İncirli, Beyarmudu, , Pile, Cihangir-Düzova, Alayköy, Şht. Doğan Ahmet, Gönyeli, Özgürlük, Kurtuluş, Necati Taşkın ve Arabahmet ilkokulları ile Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu ziyaret edildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474