banner564

Ekonomi tartışıldı

Başbakan Özgürgün, Ticaret ve Esnaf odası üyeleri ile görüştü

Ekonomi tartışıldı
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, iş dünyasının içinden gelen biri olarak bu kesimin sorunlarını iyi anladığını, hükümet olarak sorunların çözümü için çalışma içinde olduklarını söyledi. Başbakan Özgürgün, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’a vekâlet eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de hazır bulundu. Başbakan Hüseyin Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, üyesi olduğu ve çalışma imkânı bulduğu Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetiyle görüş alışverişinde bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek, ekonomik faaliyetlerin olduğu yerde sorun olduğu gibi mutlaka çözümün de olduğunu, sorunların işbirliğiyle çözüleceğini söyledi. İş dünyasının içinden geldiğini, sorunları anladığını ve sorunların çözümü için karşılıklı işbirliğinin şart olduğunu ifade eden Özgürgün, ülkenin genel ekonomik konularıyla ilgili de bu kesimden alacakları görüşlerin hükümete güç ve destek vereceğini belirtti. KTTO Başkanı Fikri Toros, da “Son aylarda Türk Lirasının değer kaybından dolayı ekonomide ciddi sıkıntılar yaşadıklarını, bu konudaki görüşlerini paylaşmak istediklerini” belirterek, “Ayrıca yapısal dönüşüm programıyla ilgili izleme komitemizin tespitlerini sizlerle paylaşmak istiyoruz” dedi. Toros, güncel ekonomik konuları ele alıp fikir alışverişinde bulunmak istediklerini kaydetti.

Özgürgün, Altuncuoğlu ve heyetini kabul etti 
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün, esnafın sorunlarının çözümüne önem verdiklerini belirterek, orta gücü temsil eden ve geniş tabana yayılan bu kesimdeki olumlu ve mutlu havanın mutlaka ülke gündemine yansıdığını söyledi.
Başbakan Hüseyin Özgürgün, KKTC Esnaf ve Sanatkarlar Merkez Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’a vekalet eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu da hazır bulundu.

Altuncuoğlu: “Esnafın önü açıldı”
Kemal Altuncuoğlu kabulde yaptığı açıklamada, ülkede en çok istihdamı sağlayan kesimin esnaf ve sanatkarlar olduğunu, önemli sıkıntıları bulunduğunu belirterek, Başbakan Özgürgün’e esnafın sorunlarının çözümüne yönelik çabalarından dolayı yaklaşık 30 bin üyesi adına teşekkür etti. 
Başbakan Özgürgün ve bakanların imzaladığı protokollerden esnaf olarak çok mutlu olduklarını, Türkiye ile son imzalanan esnaf ve sanatkarlarla ilgili protokolün esnafın önünü açtığını dile getiren Altuncuoğlu, 20 Nisan’dan itibaren, esnafa 150 bin TL’ye kadar yüzde 5 faiz ile 5 yıl vadeli kredi sağlanacağını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2017, 02:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473