banner564

Ekonomi ve  turizm uçar

Tatar, KKTC’nin en büyük umudunun direkt uçuşlar olduğunu vurgulayarak, “Bunu başarsak tüm sıkıntıları aşarız” dedi

Ekonomi ve  turizm uçar
banner598

 Rahme ÇİFTÇİOĞLU

Başbakan Ersin Tatar Türkiye Barolar Birliği’nin düzenlediği “Kıbrıs’ta Son Söz” paneline katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu.
Başbakan Tatar, Ankara’da görev yapan basın yayın kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelerek Kıbrıs konusundaki gelişmelerle ilgili bilgi verdi, Maraş konusundaki çalışmaları anlattı.
1974 Barış Harekatı’ndan sonra ülkede önemli sektörler oluştuğunu, KKTC’nin geliştiğini belirten Tatar,  “asrın projesi” diye nitelediği Türkiye’den su getirilmesinin Kıbrıs’ın değerine değer kattığını vurguladı.
Tatar, KKTC’nin en büyük umudunun direkt uçuşlar olduğunu vurgulayarak, “Bunu başarsak tüm sıkıntıları aşarız diye düşünüyorum” dedi.
Turizm konusuna da değinen Başbakan Tatar, “Bugün KKTC’ye Türkiye’den 5-6 milyon insan geldi. 75 milyon daha KKTC’ye gelmedi. Her Türk KKTC’ye gelmeli. Bizimle tanışmalı. Topraklarımıza ayak basmalı. Türkiye’den insanlarımızı hem turizm hem de yatırım için KKTC’ye bekliyoruz” dedi.
Türkiye’den kabloyla elektrik getirilmesi projesine değinen Başbakan, böyle bir projenin sürekli, kaliteli, ucuz ve temiz enerjinin yanı sıra Türkiye ile KKTC’nin ekonomik ve siyasi ilişkilerine değer katacağını belirtti.

Türkiye, Maraş’ı merak ediyor
Tatar, bilgilendirme toplantısında basının sorularını da yanıtladı. Basın mensupları Başbakan’a en çok Maraş’ı sordu.
Bir soru üzerine Tatar, “Hükümetin Maraş’ı KKTC’ye kazandırma yaklaşımı ezber bozdu” dedi.
Maraş’ın Gazimağusa ile bütün olduğunu belirten Tatar, “Teli kaldırdığınız anda, plajda birkaç oteli açma durumunda Maraş kendiliğinden açılacak ve ekonomimize güç verecek. Çalışmaların çok uzun süreceğini düşünmüyorum. Büyük sermaye grupları bizimle istişare ediyor, bir takım ön değerlendirmeler şimdiden yapılıyor. Maraş’ın kendi kendini finanse edebileceği de bir gerçektir” şeklinde konuştu.
Cumhurbaşkanlığı seçiminin sorulması üzerine Tatar, “Partiler ve halk, önümüzdeki haftalarda önemli değerlendirmelerde bulunacak. Bununla ilgili şimdiden açıklama yapmak doğru olmaz” şeklinde konuştu.

Tatar, TBMM’yi ziyaret etti
Ankara'da bulunan Başbakan Ersin Tatar, ilk resmi ziyaretini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'a gerçekleştirdi. 
Tatar’a görüşmede Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, KKTC Ankara Büyükelçisi Kemal Köprülü, UBP milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu da eşlik etti.
Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık yarım saat sürdü. Sonrasında Şentop ve Tatar açıklama yaptı.

Şentop: Her zaman KKTC’nin yanındayız
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Başbakan ve heyetiyle TBMM’nin KKTC ile ilişkileri değerlendirdiklerini belirterek, “Kıbrıs bizim milli davamızdır” dedi.
Parlamentodaki partilerin KKTC ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili ortak bildiri yayımladığını anımsatan Şentop, Kıbrıslı Türklerin 50 yılı aşkı süre verdiği mücadele ile varlıklarını ve bağımsızlıklarını teminat altına alacak bir netice elde ettiklerini söyledi.
Şentop, Türkiye olarak her zaman yanında oldukları KKTC ile birlikte hareket ettiklerini kaydetti.

Tatar: Son gelişmeleri değerlendirdik
Başbakan Ersin Tatar, Şentop ve heyetiyle Kıbrıs konusundaki gelişmeleri değerlendirdiklerini ifade etti.
Tatar, KKTC’nin ekonomik olarak daha güçlü bir noktaya gelebilmesi, Kıbrıs Türk halkının yaşam standartlarının ve refahının artırılabilmesi için Türkiye Cumhuriyeti ile ekonomi, turizm, yükseköğrenim gibi alanlarda yapılan çalışmaların ileriye götürülebilmesi için fikir teatisinde bulunduklarını da söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474