banner564

El insaf

Kasaplarda bir adet pirzola 75 lira oldu

El insaf
banner598

Abdullah SUİÇMEZ

Kamuda yüzde 50’nin üzerinde maaş zammı yapılacağı, asgari ücretin de yüzde 50 artışla net 24 bine çıkarıldığı açıklandıktan sonra hemen tüm tüketim maddelerine zam geldi. Ancak en etkilisi ete gelen zam oldu.
Diyalog muhabiri dün kasapları ziyaret ederek fiyatların neden yükseldiğini sordu. Kasaplar da bunun denetimsizlikten kaynaklandığını belirtirken, güneydeki et fiyatlarının daha ucuz olması nedeniyle halkın diğer tarafa kaydığını söyledi.
Bu arada bir adet pirzolanın 75 Türk lirasına geldiği saptandı. Kasaplar bu fiyatlar karşısında çoğu insanın et alamaz duruma geldiğini, işlerin giderek kötüleştiğini belirtti.
Gönyeli’de kasap dükkanı işleten Azmi Erkasap, halkın et alamaz duruma geleceğini ifade etti. Önlem alınmazsa canlı hayvanının kilosunun 200 lirayı geçeceğini ve bunun da kasap fiyatlarına yansıyacağını belirten Erkasap,  yetkililere çağrı yaptı.
Et fiyatlarının daha da artması halinde halkın kuzeyden et almayı bırakacağını dile getiren Erkasap,  acil önlem alınması gerektiğini dile getirdi.

İşte dünkü fiyatlar:
Kuzu eti: 500 TL
Pirzola: 530 TL
Dana kıyma: 500 TL
Dana biftek: 600 TL
Dana Dil: 350 TL
Dana ciğer: 300 TL
Oğlak eti: 480 TL
Kuzu: 480 TL
Oğlak: 430 TL
Kuzu ciğer: 380/Adet TL
Kuzu döş: 430 TL
Kuyruk yağı: 400 TL
  

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil belge
Halil belge - 4 ay Önce

Bu listede inik düve keçi koyun koç varmı bunlar hep kuzu oğlak dana mı kesiyorlar

Hasan Nuri
Hasan Nuri - 4 ay Önce

Gideceğimiz Köyün Minaresi Görünüyor !!!!

umur simsaroğlu
umur simsaroğlu - 4 ay Önce

Avcıların,vurduğu domuz,eti bedava bu durumda,ergeç millet yiyecek. Açlık fırın duvarı delermiş ve zannedersem el altından,satılıyormuş

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473