banner564

Elektrik sorunu bitecek

Sucuoğlu, Lefkoşa DR. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde trafo çalışmalarını denetledi

Elektrik sorunu bitecek
banner598
Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yeni takılacak olan trafo çalışmalarını denetledi.
Yapılan açıklamaya göre, Sucuoğlu, yıllardır Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin yükünü çeken trafonun günün koşullarında yetersiz kaldığını belirterek, bu durumun hastanede klima ve cihazlarının aşırı yüklenme sonucu devre dışı kalmasına yol açtığını kaydetti.
Yeni trafonun KIB-TEK tarafından DÜN akşam monte edileceğini ifade eden Sucuoğlu, böylelikle artık hastanede trafo sorunu yaşanmayacağını vurguladı.
Alt yapı çalışmalarının bittiği sadece trafonun montesinin kaldığını belirten Sucuoğlu, hastaların artık rahat edeceğini söyledi.
Yeni trafonun devreye girmesi ile eski trafo ile güç paylaşımı da yapılacağını ifade eden Sucuoğlu, ihtiyacı iki trafonun birlikte karşılayacağını kaydetti.

Sıcak su sorunu da bitiyor 
Hastanede 2 yıldır sıcak su sorunu bulunduğunu anımsatan Sucuoğlu, eski tüm boruların sökülerek yenilendiği ve yenileme işleminin devam ettiğini söyledi.
Yeni boruların montaj işleminin 1 Ekim 2016 itibarı ile tamamlanacağını ifade eden Sucuoğlu, sıcak su sorununun da çözüleceğini kaydetti. 

Derenin üstü kapatılıyor
Hastane içerisinden geçen dere konusuna da değinen Sucuoğlu, derenin üstünün kapatılması için ihaleye çıkıldığı ve çalışmaların 15 gün içerisinde başlayacağını belirtti. 
Derenin hem pis koku hem de kötü görüntüsü nedeni ile sürekli gündem olduğunu da dile getiren Sucuoğlu, sorunun ortadan kalkması için en uygun yöntemin üstünün kapatılması olduğunu söyledi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2016, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473