banner564

Elveda Kıbrıs

Turizmin ve buna bağlı ticaretin çökmesi yüzünden her gün yüzlerce Türk vatandaşı adadan ayrılıyor

Elveda Kıbrıs
banner598

Çiğdem AYDIN- Ömer KADİROĞLU
Coronavirüs salgını nedeniyle ulaşımın tamamen durması ve buna bağlı olarak turizmin çökmesi binlerce kişinin işsiz kalmasına yol açtı. Geçimini turizmden sağlayan ve yaklaşık 3 ay süreyle işlerin düzelmesini bekleyen çalışma izinli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı binlerce kişi adadan umudunu keserek, geri dönüş yapmaya devam ediyor.
   Türkiye Başkonsolosluğu tarafından organize edilen uçak seferleriyle adadan ayrılanların yanı sıra son bir hafta içinde Girne turizm limanından 2 bini aşkın kişi Akgünler şirketine ait gemi ve deniz otobüsleriyle adadan ayrıldı.
   Önceki akşam 23.00 sırlarında 2 ayrı feribot ile 850 kişinin Girne’den Taşucu’na gittiği tespit edilirken, çok sayıda aracın da adadan çıkış yaptığı kaydedildi. Giden 850 yolcudan sadece 8’inin üçüncü ülke vatandaşı olduğu belirtiliyor. Dün de deniz otobüsüyle 250 dolayında Türk vatandaşı Taşucu’na gitti.
    Dün sabah saatlerinde deniz otobüsüyle 196 kişinin daha ülkeden ayrıldığı belirtilirken, yarın saat 10.00’da deniz otobüsü, akşam 23.30’da ise feribot seferiyle 500’den fazla kişinin daha Taşucu’na gideceği belirtiliyor.
   Girne-Taşucu arasında tek yön bilet fiyatı 265 lira olarak uygulanıyor.
   Bu arada Diyalog muhabirinin elde ettiği bilgiye göre KKTC plakalı araçlar 2 yıl süreyle gümrüğü ödenmeden Türkiye’de kullanılabiliyor.

Hiçbir şey eskisi gibi değil

   Girne limanında Diyalog muhabirine konuşan yolcular, Kıbrıs’ın artık eskisi gibi ekmek kapısı olmadığını, ekonomik çöküntü yüzünden işsiz kaldıklarını söyledi.
    “İşler düzelir diye bir süre bekleyip, birikmiş paralarımızla geçindik” diyen işçiler, Mayıs başından itibaren iş yerlerinin kademeli olarak açıldığını, otellerin de 1 Haziran’da hizmete girmesine karşın durumun değişmediğini belirtti.
   Kıbrıs’ın her açıdan pahalı bir ülke olduğunu, o yüzden düşük maaşla çalışmanın fayda getirmediğini belirten TC vatandaşı işçiler “Burada boş umutlarla beklemek yerine memleketimize dönmenin daha hayırlı olacağını düşündük” dedi. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Özlem
Özlem - 4 yıl Önce

Burdan ayrıldığım için hem üzülüyorum hemde seviniyorum üzülmemim nedeni burada harcadıgım zaman çünkü burdan ne köy olur ne kasaba altyapısı olmayan kendini geliştiremeyen görgüsüz insanlar topluluğuyla yasamısım yazık bana !!! T.C devleti olmasa bir hiçler ama hala hazırda bizi dıslıyorlar Elbet bunun da hesabı sorulur biz devletimize ve milletimize güveniyoruz Allah Türk milletini ve devletini korusun gün ola harman ola
Bu ada insAllah 74 harbinde olduğu gibi bize muhtaç olmasın ....baska birsey demiyorum
Çünkü geçmişini unutan devlet gelecegini göremez ....

Özkan çetinkaya
Özkan çetinkaya - 4 yıl Önce

Daha bu iyi zamanlarımız o beğenmediğimiz elaman alırken işte şura lı olmasın buralı olması derdiniz ya işte onları mumla ariyacaksiniz hemde gündüz gözüyle mumla ırkçılık hat safada eskisi gibi olmayacak inşAllah düzelir ama çok zor.

Huseyin kabaklioglu
Huseyin kabaklioglu - 4 yıl Önce

Kktc zaten gelen tc vatandaşına zulüm yaptır imi uyguluyor birde turkiyenin ekmeğini yiyorlar yaziki verdiğimiz kktcye emeğimizi aldırlar yazıklar olsun kktc

Aziz. M. Kent
Aziz. M. Kent - 4 yıl Önce

Coronavirus ve Rum Ambargosu karsisinda bizim nufus nerdeyse yariya dusuyor
Cunku TEMEL CURUK SAYGILARIMLA

vakkas
vakkas - 4 yıl Önce

3. cü ülke vatandaşı olan Türkler gidiyor gözünüz aydın insanları bıktırdınız. Hep insan yerine koymadığınız insanlar gidiyor.

.
. - 4 yıl Önce

Herkes kızıypr gidenlere de bunların içinde öğrenciler çoğunlukta ve her sene zaten gidiyordu bu kadar insan yaz döneminde ne çok abartıldı anlamıyorum

Hüseyin
Hüseyin - 4 yıl Önce

Her kesimde iyi yada kötü insan vardır ama işletme sahibleri hep gördüğüm kötü muamele ve ağır şartlarda çalıştırıyor işçileri dahada açmak veriliyorsa insan yerine koymadan azarlayıp çalıştırıyor kimi zaman parasını vermiyor yada geciktiriyor

Alpaslan onsun
Alpaslan onsun - 4 yıl Önce

Kıbrıs okadarda güzel biryer değil, eski harabe evler bakımsız ve yaşanılacak yer değil Inanın kıbrısa lefkoşe gittiğimde ongün zor durdum herşey pahalı, Bana göre kıbrıs yaşanılacak yer değil


SIRADAKİ HABER

banner471

banner474