banner564

En az 300 bin olmalı

Gürcafer, ayda 20 bin aşı ile ekonominin normale döndürülemeyeceğine dikkat çekti:

En az 300 bin olmalı
banner598

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, ayda 20 bin aşı ile ekonominin normale döndürülemeyeceğini, ekonominin normalleştirilebilmesi için 300 bin aşıya ulaşılması gerektiğini söyledi.
Birlik Başkanı Cafer Gürcafer yaptığı açıklamada, ekonominin iyileşmesinin aşı ile paralel yürüyeceğini, dolayısıyla 300–350 bin aşıya ulaşılmasının gerektiğini ifade etti.
Avrupa Birliği ve Türkiye’den aşı geleceğini belirten Gürcafer, Birlik olarak Avrupa Birliğinden aşıların gelmesi için devreye gireceklerini kaydetti.
Gürcafer,  “Türkiye’de Çin’den 50 milyon aşı alınacak ama bu aşılar 2021 yılının sonuna kadar gelecek. Eğer bizde de aşıların gelişi 2021 yılı sonuna kadar yayılacaksa ve ayda bize ortalama 20-25 bin aşı gelecekse ekonomimizi normalleştirmeyi başarmamız mümkün değildir. Çünkü ayda yapılacak olan 20-25 bin aşı ile kapıları açamaz, karantinaları da kaldıramayız” dedi.
Kısa sürede normalleşmenin mümkün olduğunu ifade Gürcafer, “Bu saatten sonra toplumun aşılanmasına, aşılanma ile birlikte açılımın gerçekleşmesine ve aşılanmış insanların ülkeye gelmesini hedefleyen bir politikayla, dünyadan çok daha kısa bir sürede normalleşebiliriz. Dolayısıyla bu durumu da avantaja dönüştürebiliriz” dedi.
Gürcafer, “Ülkeyi yöneten ve en donanımlı insanlardan oluşması gereken sektörün siyaset kurumu olması gerekir. Dolayısıyla oralarda reform yapmak ve sonra aşağılara inmek gerekir. 44 yılda 46 iktidar, yani 46 farklı hükümet modeli gelişirse bu ülkede hiçbir şey yapamazsınız” dedi.
 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hasan Nuri
Hasan Nuri - 3 yıl Önce

Korona virüs için Çeşitli ülkelerde uç beş aşı firması korona virüs aşısı üretimine başlamıştır
Tüm Dünyanın ihtiyacı olan 14 milyar kadar aşı aşıyı bu şirketler üretecek bunun da uzun bir zaman alacağı söyleniyor, birçok zengin ülkeler aşı siparişlerini 8 - 10 ay evvel vermişlerdir ingilterede şu an aşılanan PFayzer aşkları 10 ay evvelki siparişlerdir , İngilterede bu hafta onaylanan Oxford- Astra Zeneca aşısı için verilen üretim miktarı haftada iki milyon aşıdır İngiltere’nin bu aşından Yüz milyon siparişi vardır, kısacası Tüm Dünyada yakın bir gelecekte aşı sıkıntısı olacaktır, Türkiye’nin dahi 50 milyon aşıyı kaç tane ne kadar zamanda alacağı belli değildir , KKTC ye gelince aşı siparişleri maalesef aylar önce verilmediği için avuç açıp birililerinin bize aşılarin vermesini bekleyeceğiz ve KKTC ye birileri aşı vermeden Sayın Ali Pilli Aşılama tarihini ve miktarını sadece tahmin edecektir.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474