Türkiye Cumhuriyeti, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin “yapacağı en yanlış işin; silahlanma yarışına girmek” olduğunu belirtti.
Çelik, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı'na ilişkin, parti genel merkezinde açıklamalarda bulundu.
Çelik, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin silahlandırılmasına yönelik soru üzerine, şunları söyledi:
“Rum tarafının şimdiye kadar söylediği müzakere, Ada'da barışla ilgili yaklaşılması gereken konular üzerindeki silahlanma sürecindeki iddialarını yok ediyor. Sadece bu konu değil, orada bir silahlanma şeyi içerisine girdiğini görüyoruz. Fakat Adada ev bile yapamayacak kadar, Adanın her tarafını silahlandırsan ne olur? Geçmişte Kıbrıs Türklerine karşı o zulümler yapıldığında Ayşe tatile çıktı ve gereği yapıldı Türkiye Cumhuriyeti tarafından ve en zor koşullarda yapıldı.
Şimdi biz Ege'de, Akdeniz'de çatışma istemiyoruz, herhangi bir şekilde sorunların masa dışında bir yerde ele alınmasını istemiyoruz. Ama Yunanistan'ın, Türkiye'nin savunma sanayisine dönük yaklaşımını, en son askerlerimizin şehit olduğu uçak kazasında o kargo uçağının resmini paylaşarak Yunan Hava Kuvvetlerinin zihniyetini bir kere daha gördüm. Bunlar hastalıklı şeyler, normal bir yaklaşım değil, askeri değerlere de uymuyor, insani değerlere de uymuyor, siyasi değerlere de uymuyor. Askerlik sanatı, askerlik değerleri diye bir şey var. Böyle bir şey olur mu? Dolayısıyla Rum tarafı açısından ise mesele giderek kendilerini Avrupa Birliği üyeliğinin verdiği şımarıklıkla giderek daha marjinal noktalara doğru sürüklüyorlar. O yüzden yapacakları en yanlış iş, bu silahlanma yarışına girmektir. Bundan daha yanlış iş, bu silahlanma yarışına İsrail'in desteğiyle girmektir.”
‘En yanlış iş’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Rum tarafının silahlanma yarışına girmesini eleştirdi
YORUM EKLE
YORUMLAR
Doğru Söz - 2 ay Önce
Silahlanmayan mı var! Tüm Dunya savaş sanayiine çalışıyor. Bu sanayiden beslenenler da ha bire sokuşturuyor. Bir numarada ABD. Ha ABD liler da ne diyor, dünyada savaşları biz önlüyoruz diyorlar. Beter ol insanlık.
Muhyi - 2 ay Önce
Ara sıra doğru bişeyler söylüyorsun a be sevimsiz yaratık...Ama bir an evvel seçime gidin ve boyunuzun ölçüsünü alın.Halk sizden bunu bekliyor..Korkacak biey yok korkmayın canım...
Hasan Nuri - 2 ay Önce
Güney Kıbrıs ‘ Kıbrıs Cumhuriyetini Silahlandıran ve Doğu Akdanizde Enerji Kaynaklarına El koyan ABD ve İsrail’i Sayın Ömer Çelik eleştirmekten başka ne yapabilir ki !
SAYFALARTüm Sayfalar
Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Asli Celpname No:25/2025 Tereke İstida No:101/2011
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 288-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname no:30/25
Gazimağusa Aile Mahkemesi Dava No 233-2025
Celpname (E.2,N.1)
Girne Kaza Mahkemesi Dav No 588-2025
Lefkoşa Kaza Mahkemesi- Celpname
GAZİMAĞUSA KAZA MAHKEMESİ TEREKE İLANI
GÜZELYURT KAZA MAHKEMESİ CELPNAME
SIRADAKİ HABER




Sen Kürdistan’a bak artık Ayşe evine gitsin siz Rum’dan daha tehlikelisiniz