banner564

“Ercan projesi tamamlanacak”

Çalışmaları yerinde inceleyen Bakan Tahsin Ertuğruloğlu, “KKTC çağdaş bir havalimanına kavuşacaktır” dedi

“Ercan projesi  tamamlanacak”
banner598
Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Ercan Havalimanı’nın işletmecisi T&T Havalimanı İşletmesi, İnşaat, Sanayi ve Ticaret Şirketi Ltd, yeni terminal ve pist inşaatıyla ilgili bugüne kadar yapılanlar hakkında, Ercan’da bilgilendirme toplantısı düzenledi, kazı alanlarını yerinde gösterdi. 
Bilgilendirme toplantısına, Ulaştırma Bakan Tahsin Ertuğruluğlu, Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Sunat Atun, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı dairelerin müdürleri, T&T şirketinden, Taş Yapı’nın sahibi Emrullah Turanlı ve şirketin diğer yetkilileri katıldı.
Bakan Tahsin Ertuğruloğlu yaptığı açıklamada, Ercan Havalimanı projesini bitirmede kararlı olduklarını ve yatırımcı firmanın 20 aylık sürede projeyi bitireceğine inandığını ifade ederek, “Biz kararlıyız, bu proje devam edecek, bu proje bitecek, KKTC çağdaş bir havalimanına kavuşacaktır. KKTC Ercan Havalimanı Projesi artık bugünden itibaren süratle devam edecek ve bu havalimanı tümüyle neticelendirilecektir” dedi.
Ertuğruloğlu, 4 ay önce bakanlık görevine geldiğinde, projenin ilerleyebilmesi için bir takım ciddi sıkıntıların var olduğunu gördüklerini, o günden itibaren projenin önünün açılması ve havalimanı projesinin bitirilmesi için ne gerekirse yapılması inancı ve kararlılığı ile bir bir sıkıntıları ortadan kaldırmaya uğraştıklarını söyledi.

“Projeyi engellemeye çalışanlar var”
Projeyi engelleyeme çalışanlar olduğunu kaydeden Ertuğruloğlu, şöyle devam etti:
“Bu projeyi engelleme, tökezletme adına uğraş veren arkadaşların olduğunu da bilerek konuşuyorum. Maalesef bu uğraş içerisinde olan insanlarımız da var. Kendi özel çıkarları adına KKTC için son derece önemli olan bu projenin, KKTC’yi haritaya koyacak olan bu projenin başarısızlığa uğraması için uğraş veren insanlarımız olduğunu da üzülerek belirtmek isterim, ama o sıkıntıları aştığımıza inanıyorum. Bugün de bu nedenle buradayız. KKTC Ercan Havalimanı Projesi artık bugünden itibaren süratle devam edecek ve bu havalimanı tümüyle neticelendirilecektir. Bugün burada olmamızın nedeni, bugüne kadar yapılanlar, bugün yapılmakta olanlar ve bugünden projenin bitimine kadar yapılacak olanlar hakkında bilgilendirilmemizdir.”

Adanır: Her aşamada önümüze engeller çıktı
T&T Şirketi adına Projenin mimari Müellifi Tunç Adanır de toplantıda, yürütülen proje hakkında teknik bilgi verdi.
İşin her aşamasında önlerine engeller çıktığını, ÇED raporunun da bunlardan biri olduğunu ifade eden Adanır, yasal süreç içerisinde ÇED raporuyla ilgili halka açık bilgilendirme toplantıları yapıldığını, tüm yerleşkeyle ilgili ÇED raporunun onaylandığını anlattı.
Adanır, “Proje tam zamanlı ne zaman bitecek?” şeklindeki soru üzerine, “Önümüzde herhangi bir sıkıntı yoksa, Sayın Bakanı’nın dediği gibi 20 ay bizim için de geçerli süredir” dedi.

500 istihdam yapılacak
Bir gazetecinin, “Proje bittiği anda kaç kişi istihdam edilecek, ekonomiye katkısı ne olacak?” sorusuna ise Taş Yapı’nın sahibi Emrullah Turanlı yanıt verdi. 
Turanlı, proje bittiğinde işletmecinin 500 personel istihdam edeceğini, diğer iş yerlerinde çalışacak olanlarla 2 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını, şu an 3.5 milyon olan yolcu sayısının 5-5.5 milyona ulaşacağını tahmin ettiklerini söyledi.


Terminal Yapı’dan işletme açıklaması
Öte yandan Terminal Yapı LTD., Ercan Havalimanı’nda havaalanı yapma ve işletme ehliyetinin kendisinde olduğunu iddia ederek, konsorsiyumun diğer şirketi Taş Yapı şirketi hakkında bazı iddialarda bulundu.
Terminal Yapı Direktörlüğü adına Cenk Coşkun tarafından yapılan yazılı açıklamada, “türlü gerekçelerle önce T&T yönetiminin adil olmayan ve aykırı şekilde Taş Yapı’nın eline geçtiği ve konunun mahkemelik olduğu” ileri sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474