banner564

Erhürman: Değerli  miraslar bıraktı

CTP’nin ilk üyelerinden, Türkiye’deki 1968 kuşağı öğrenci hareketinin lider isimlerinden İlker Kılıç, son yolculuğuna uğurlandı

Erhürman: Değerli  miraslar bıraktı
banner598

 Emir ERTORUN

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin (CTP) ilk üyelerinden, CTP Londra Dayanışma Derneği ve Londra Toplum Merkezi’nin uzun yıllar başkanlığını yapan, Türkiye’deki 1968 kuşağı öğrenci hareketinin lider isimlerinden İlker Kılıç, dün son yolculuğuna uğurlandı.
CTP Genel Merkezi’nde  Kılıç için düzenlenen törene; 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman,  CTP'li belediye başkanları, partililer, ailesi ve sevenlerinin katıldı.
Törende Kılıç anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu, özgeçmişi okundu, CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ile  aile üyesi bir kişi konuşma yaptı.
Tufan Erhürman  törende yaptığı konuşmada, acılarının ve kaybın büyük olduğunu, söylenecek sözün olmadığını belirterek, İlker Kılıç'ın sadece kendi kuşağına değil gelecek kuşaklara da,  kendilerine de yol gösteren çok önemli bir ağabeyleri olduğunu kaydetti. 
Erhürman, Kılıç'ın her zaman geleceğe bilge bir şekilde baktığını ve değerli miraslar bıraktığını ifade ederek, "Onu unutmayacağız, unutturmayacağız ruhu şad olsun" dedi. ,
Kılıç’ın naaşı öğle namazının ardından Lefkoşa Kabristanlığı’na defnedildi.

CTP’nin kurultayı bugün
Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin 27. Olağan Kurultayı bugün saat 09.30’da Atatürk Spor Salonu’nda başlayacak.
“Yarına yürüyoruz, gülümse” ana temasıyla düzenlenecek 27. Olağan Kurultay’da 75 kişilik Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri belirlenecek.
CTP Kurultayı’nda genel başkanlığa tek aday, halen bu görevi sürdüren Lefkoşa Milletvekili Tufan Erhürman oldu. Bugünkü kurultayda ayrıca 126 kişinin başvurduğu Parti Meclisi’nin 75 üyesi seçimle belirlenecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474