banner564

Eroğlu: Güzel bir gün oldu

Derviş Eroğlu, Arasta ve Büyükhan bölgesindeki vatandaş ve esnafla sohbet etti, sabah kahvesini birlikte içti

Eroğlu: Güzel bir gün oldu
banner598
Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu, dün sabah Lefkoşa’da, Arasta ve Büyük Han’ı ziyaret etti. 
Eroğlu’nun seçim ofisinden verilen bilgiye göre, sabah kahvesini vatandaşlarla beraber içen Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ve Ersin Tatar eşlik etti.
Eroğlu ziyareti çerçevesinde önce Arasta esnafıyla bir araya geldi. Esnafın görüş ve düşüncelerini dinleyen Eroğlu daha sonra tarihi Büyük Han’a geçerek vatandaşlarla sohbet etti.

“Başladığım işi bitireceğim…”
Derviş Eroğlu, önceki gün de Baf Türk Birliği ve Emekli Astsubaylar Derneği’ni ziyaret etti. Eroğlu’na ziyaretleri sırasında UBP Lefkoşa İlçe Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu ile UBP Lefkoşa Milletvekilleri Zorlu Töre ile Ersin Tatar eşlik etti.
Ziyaretlerindeki konuşmasında Eroğlu, Rum Ulusal Konseyi’nin almış olduğu ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin evrimleşerek federal bir devlete dönüşeceği kararının BM parametrelerine aykırı olduğunu söyledi.
Eroğlu, 11 Şubat’ta imzalanan ortak açıklama metninde, oluşturulacak federal yapının eşit statüde iki kurucu devletten neşet edeceğinin açıkça yazılı olduğunu belirtti.
Önümüzdeki 2 yılda ve bir zaman limiti içerisinde müzakereleri bir sonuca bağlayacağını ifade eden Eroğlu, “Müzakereler 47 yıldır sürüyor. Halkımızın artık sabrı kalmamıştır” dedi.
Derviş Eroğlu, “Aday olmamın nedeni, başlatmış olduğum müzakereler vardı. Güneyin iki lideriyle masada bulundum. Hrisyofyasla bayağı yoğunlaştırılmış müzakereler yaptım. Hatta 5 de zirve toplantısı yaptım” diye sözlerine başlayarak, hedefinin önümüzdeki dönemde müzakereleri tamamlamak olduğunu söyledi.

İskele’de Eroğlu Seçim Bürosu açıldı
Öte yandan Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu dün sabah İskele’de yeni açılan “ Derviş Eroğlu Seçim Bürosu”nu ziyaret etti.
İskele halkıyla yapılan toplantında Eroğlu’na yoğun destek yinelenirken, seçimi ilk turdan güçlü bir halk desteğiyle kazanacağına olan inanç vurgulandı.

Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2015, 06:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473