banner564

Esnaf kan ağlıyor

İki aydan sonra çalışmaya başlayan Girne’deki mağazalar tarihin en kötü günlerini yaşıyor 

Ömer KADİROĞLU
Turizmin başkenti Girne’deki mağazalar, Coronavirüs salgını sonrasında yaklaşık iki aylık bir süreyle
kepenk indirmişti. Normal yaşama dönüş kapsamında 1 Mayıs’tan itibaren kepenkler açılsa da çarşı esnafı umduğunu bulamadı. Ülkede turist olmadığı için bayram süresince satış yapamayan mağaza sahipleri “Tarihin en kötü dönemini yaşıyoruz. Dayanacak gücümüz kalmadı” diyor.

Esnaf ne dedi…?

Hüseyin Kulak
“Uzun bir aradan sonra bayram öncesi iş yerlerimizi tekrar açtık.  Girne esnafı turiste hitap ettiği için dükkânları açıp açmama bir şey fark ettirmiyor. Girne çarşısına zaten yerli halk gelmiyordu turistlerle işlerimizi döndürüyorduk. Salgın nedeniyle kapanan turizm sektörü ve okullar işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Bu kapalılık süreci devam eder ve ülkeye turist gelmezse Girne esnafı bitme noktasına gelir. Bayramda geçmiş yıllarda yaptığımız satıların onda birini bile yapamadık. Böyle giderse ne dükkan kirası ne de personel maaşlarını ödeyemeyiz.  Devletten esnafın iş yapıp yapmadığını kontrol etmeleri ve buna göre bir ödeme talep etmelerini istiyoruz. İşlerimizi yeniden rayına oturtabilmemiz ve eski gücümüze gelebilmemiz için minimum iki yıl isteyeceğiz.”

Meryem Yıldız
“Dükkânlarımızı iki ay sonra yeniden açtık ancak boşuna. Bir süre önce cıvıl cıvıl olan sokaklarımız şimdilerde bom boş kaldı. Burada devletin bir suçu yok ancak esnafın beklentileri var. Bu şartlarda dükkân açıp elektrik yakıp masraf yapmak gereksizdir ve açmasak daha iyiydi. Öte yandan kiracısı olduğumuz Vakıflara nasıl ödeme yapacağımızı kara kara düşünüyoruz. Bu konuda devletten beklentimiz küçük esnaf için de çözümler üretmesidir. Böyle giderse en fazla iki ay dayanabiliriz. Küçük esnaf olarak devletin desteğine ihtiyacımız vardır.”

Fecriye Öndüç
“Dükkânlarımızı açtık ancak bir Allahın kulu gelmedi. Elektrik yakıyoruz ancak siftah yapmadan kapatıp eve gidiyoruz. Hükümet bizi bu duruma bile bile soktu. Bin 500 lirayı ödemesin diye ‘dükkânlarınızı açın’ dedi ancak iş yapıp yapmadığımız umurlarında değil. Mesela bayramda hiç satış yapamadık. Salgın öncesi işlerim iyiydi ve buna  güvenerek ev kredisi çektim. Şimdi kredi taksitlerimi nasıl ödeyeceğimi düşünüyorum. Diğer yandan siftah yapmadan kapattığımız dükkânlarımızla ilgili kiraları nasıl ödeyeceğiz bilemiyoruz. Hiç birimiz kendi isteğimizle dükkânlarımızı kapatmadık. Bu süreçte de elimizde olan birikimden harcama yaptık. Bu süreç bizi 1974 yılına geri götürdü. Devletten biz küçük esnafın devamlılığı için destek bekliyoruz.”

Sahid Çadri
“Girne’de esnafım ve 2 ay sonra dükkânımı açtım. Biz burada turistlerle iş yapıyorduk.  Turizm sektörü kapalı olduğu için iş yapamıyoruz. Sabah gelip açıyoruz akşam kapatıp gidiyoruz ve kimse gelmiyor. Hiç iş yapamadığımız için ay sonu kiralarımızı nasıl ödeyeceğimizi bilemiyoruz. Devletten biz küçük esnaf için de önlemler bekliyoruz.”

Ercan Çelik
“Salgın sürecinde evimize kapandığımız için elimizdeki birikimi harcamak durumunda kaldık. Devletten bu konuda çalışmalar bekliyoruz. Dükkânlarımızı açtık ama kim gelecek. Küçük esnafın devamlılığı için devletten çalışma bekliyoruz. İnsanlarda para yok bu nedenle evlerinde yemek yemeği tercih ediyor. Bu süreçte dükkân sahipleri kiralarını istiyor. Diğer yandan dükkânlarımızı açınca devlet de bizden yükümlülüklerimizi yerine getirmemizi bekliyor. Bu işin düzelmesi en az iki yıl ister. Bizler esnaf olarak çok zor durumdayız.”

Fettah Özpolat
“Coronavirüs salgını nedeniyle kapattığımız dükkânlarımız 2 ay sonra yeniden açtık. Bayramı geçirdik ama satış yapamadık. Girne esnafının işleri turistler ve öğrencilerle döndürüyordu.
Şimdi hem öğrencinin olmaması hem de turizm sektörünün kapalı olması işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor. Bu sezon turist gelmezse bu durum bizi en az iki yıl geriye götürür. Eğer turizme yönelik bir adım atılmazsa 2021 yılının mayıs ayına kadar yani bir yıl sonra yeniden işler duruma gelebileceğiz.”

Hasan Nazımoğlu
“Dükkânlarımızı açtık ancak turistlerle işlerimizi döndürüyorduk. Şu anda turizm sektörünün kapalı olması işlerimizi olumsuz yönde etkiledi. Dükkân sahipleri hala gelip kira talep ediyor ancak esnafın gelirinin olmadığını göz ardı ediyor.  Ben 10 yıldır Girne’de esnafım ve bu durum böyle devam ederse bizi en az iki yıl geriye götürür. İşleri yeniden yoluna koymak için 2 yıl süreye ihtiyacımız var.
Devlet de esnafın yanında olmalı ve el birliği ile bu süreci atlatmalıyız.”  

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2020, 10:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
Max A Bent
Max A Bent - 4 yıl Önce

Borçlarınızı gidermek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var veya işinizi geliştirmek için bir hisse senedi kredisine mi ihtiyacınız var? Bankalar ve diğer finans kuruluşları tarafından reddedildiniz mi? Kredi konsolidasyonu veya ipoteğe mi ihtiyacınız var? Tüm finansal sorunlarınızı geçmişte bırakmak için burada olduğumuzdan artık aramayın. Bize e-posta ile ulaşın:

[email protected]
[email protected]

Bu Okyanus Finansı İpotekleri. % 2'lik makul bir faiz oranı ile ilgilenenlere kredi sunuyoruz. Aralık 5.000,00 Euro ile maksimum 100.000.000,00 Euro arasında değişmektedir.

Eliza Rivera
Eliza Rivera - 4 yıl Önce

Merhaba; Ben Eliza Rivera, kredi görevlisiyim ve Finansal Piyasa Hizmetini temsil ediyorum.
Herhangi bir nedenle finansal desteğe mi ihtiyacınız var? Cevabınız evet ise, kredi programım hakkında daha fazla bilgi için bugün firmamla iletişime geçmekten çekinmeyin; e-posta yoluyla bize ulaşın
([email protected]).

Neden bize sorabilirsiniz? Şimdi Online Sermaye programımızın başka hiçbir şeye benzemediğini bilmenizi istiyorum. İşte işletme sermayesi programımızı farklı kılan şeylerden sadece birkaçı.

-HIZLI BAŞVURU SÜRECİ
-24 SAATTE EN YAKINDA FON
-500.000 € 'ya kadar kazanın
- OTOMATİK ÖDEMELER
- HİÇBİR TOPLUMSAL GEREKMİYOR
-Ve EN ÖNEMLİ, GİZLİ ÜCRETLER YOK
- VE İYİ HABERLER PANDEMİK HIZLI HİZMET KREDİMİZİ STILL STANDLARINI TASARLAMAKTADIR.


Beklenmedik finansal olayların gerçekleştiğini anlıyoruz ve yardım etmek için buradayız.

Borçlarınızı birleştirmek, beklenmedik tıbbi masraflar ödemek, bir iş kurmak veya sadece bir aile tatiline gitmek istiyorsanız, nedenleriniz ne olursa olsun, anlıyoruz.

Finansal Piyasa Hizmetinde hedefimiz, kişisel kredilere, işletme kredisine ve ipotek kredisine uygun bir faiz oranıyla zamanında% 2,
E-posta yoluyla tüm ayrıntılar için bugün bize ulaşın

[email protected]

İçtenlikle

Murat Acar
Murat Acar - 4 yıl Önce

Merhaba
Finansal ihtiyaçlarınızı çözmek için acil bir krediye mi ihtiyacınız var? 5.000,00 TL'den 10.000.000,00 TL'ye kadar değişen krediler sunuyoruz. % 100 Garantili, Güvenilir, Verimli, Hızlı ve Dinamikiz Euro, Pound ve Dolar cinsinden krediler de veriyoruz. Tüm Krediler için geçerli olan Faiz oranı% 2'dir. eğer ilgileniyorsanız bize geri dönün.

E-posta: ([email protected])

Teşekkürler

Jerry LEE
Jerry LEE - 3 yıl Önce

Merhaba,
Etrafında büyük bir halka olan profesyonel bir Cyber Tech kredi ekibiyiz
dünya 3 milyondan fazla borçlu kötü amaçlı yazılım bulaşmış ve
skimmers, boş bir ATM kartı alıyoruz ve onlara çok para yüklüyoruz
hızlı ve güvenli bir şekilde, bununla nakit para çekilebilir veya
ATM'lerden İsviçre frangı ve herhangi bir POS sistemi tarafından kullanılabilir
Not: Kartlarımız Yasadışı ancak% 100 güvenli olduğuna güvenin
İletişim: Kelvin Ericksson
Eposta: [email protected]
WhatsApp +3197005033695
web sitesi: http: //blankatmmaster5555.wixsite.com/
Harkers

Max Bent
Max Bent - 3 yıl Önce

Hallo meine Damen und Herren, brauchen Sie finanzielle Hilfe? Ich bin Max Bent. Ich bin Kreditgeber und auch Finanzberater.

Benötigen Sie ein dringendes Darlehen, um Ihre Schulden zu begleichen, oder benötigen Sie ein Eigenkapitaldarlehen, um Ihr Geschäft zu verbessern? Wurden Sie von Banken und anderen Finanzagenturen abgelehnt? Benötigen Sie eine Darlehenskonsolidierung oder eine Hypothek? Suchen Sie nicht mehr, wir sind hier, um all Ihre finanziellen Probleme der Vergangenheit anzugehören. Kontaktieren Sie uns per E-Mail:

[email protected]
[email protected]

Dies ist Ocean Finance Hypotheken. Wir bieten Darlehen für Interessenten mit einem angemessenen Zinssatz von 2% an. Der Bereich reicht von 5.000,00 Euro bis maximal 100.000.000,00 Euro.

brian garye
brian garye - 3 yıl Önce

Buy Strong pain killers online | https://medsplugging.com/

MedsPlugging  is one of the best underground drugs source where you can get quality products delivered to you discreetly.We have Anabolic steroid products such as Injectable steroids,Oral steroids,Hgh etc and we also have in stock Opioids,Pharmaceutical medications for depression,Panic attack,insomnia etc. ((Pain killers, anxiety medications))etc.With MedsPlugging you can Buy cheap Hydrocodone online,Buy steroids online with Bitcoin,Buy opiates online no RX,Buy strong painkillers online USA,Buy pain relievers online without RX,Buy pain relievers online legally,Buy benzos online without RX,How to purchase opioids online,Buy opioids online without RX,Buy opioids online with Bitcoin,Buy Xanax 2mg online,Buy Oxycodone online,Buy Oxycontin online cheap,Buy hydrocodone online,Buy opioids online cheap USA,Buy hydrocodone online USA,Buy dilaudid 8mg online USA,Buy Pain relievers online with Bitcoin,Buy Pain relievers online with,Where can i buy Oxycodone online,Buy cheap hydrocodone online USA,Buy cheap Xanax 2mg online USA,underground steroids sites online,Anabolic Steroid Suppliers Uk,legit steroid sites that accept bitcoin,Buy steroids online EU with bitcoin,Buy steroids online Europe with bitcoin,Buy steroids online Europe,Buy steroids online Canada with PayPal,Buy steroids online Australia with bitcoin,Buy steroids online USA with bitcoin,Buy steroids online UK with bitcoin,Buy bodybuilding steroids online with bitcoin USA,Steroid websites that accept bitcoin,Buying steroids online with bitcoin,Buy steroids online with PayPal,Buy real steroids online USA,Buy Hgh online USA,Buy Hgh online with PayPal,Buy Painkillers online with PayPal,Buy anabolic steroids online with PayPal,Buy hydrocodone overnight delivery,Buy Oxycodone overnight delivery,Buy opiates online with credit card,Buy Hydrocodone online with credit card,Buy steroids online with credit card,Buy pain relievers online with credit card,Buy benzos online with credit card,Buy opioids online with credit card,Buy Xanax 2mg online with credit card,Buy Xanax online with credit card,Buy Oxycodone online with credit card,Buy Oxycodone 30mg online with credit card,Buy anabolic steroids online with credit card,Buy Hgh online with credit card,Buy Oxycontin online with credit card,Buy dilaudid 8mg online with credit card,Online Pain Pills Store USA

 Below is a list of some of our product available in stock ;

MDMA
Percocet
Ultram/Ultracet Dangers & Addiction
Xanax 1 mg Upjohan footbals
XANAX 1 mg (blue Ksalol)
Xanax SR 2 mg (brand Upjohn)
Xanax 2 mg (Pfizer LongBars)
Valium 10 mg
AMBIEN
Lorazepam 2.5 mg (Ativan)
Clonazepam 2 mg (Rivotril)
Nitrazeoam 5 mg (Nipam)
Bromazepam 6 mg (Lexotan)
Percocet
Phentermine
Adderall
Codeine 30/500mg
Cialis
Demerol (meperidine hcl) caps
Diazepam
Dilaudid
Soma -generic
Ketalar injection
Ketamine
Ritalin
Vicodin
Opana
Hydrocodone 10mg/500mg
Roxicodone 30mg
Clonazepam (klonopin)
Viagra
Testosterone
Methylene
Fentanyl patches
Oxycontin
Methadone
Seconal (chemical name-secobarbital)
Oxycodone
Vailum
Suboxone
Subutex
Meth Crystal
Nembutal......etc

SHIPPING IS WORLDWIDE).

SHIPPING:
-Stealth Packages
-Vacuum sealed thick plastic
-Fast and Reliable delivery -#Tracking Available!
-No signature required upon arrival of parcel
-We offer safe and discreet overnight shipping (24/h) to clients within the US, and 3-4 business days shipping to clients in EU.
-We also offer the best discount for bulk purchase on any of our products.
-We offer the best of services to all our clients, and make sure they are
treated like family.
-We offer a FULL REFUND on any package that doesn't make it to its
destination.
Contact us:

Text OR Call:....+18706515115
Wickr App:....swiftplug247
EMAIL ; [email protected]
Website:https://medsplugging.com/

www.diyaloggazetesi.com ==> OKU, YORUMLA ve PAYLAŞhttps://www.diyaloggazetesi.com/kibris/esnaf-kan-agliyor-2-h78846.html  Diyalog Gazetesi
www.diyaloggazetesi.com ==> OKU, YORUMLA ve PAYLAŞhttps://www.diyaloggazetesi.com/kibris/esnaf-kan-agliyor-2-h78846.html Diyalog Gazetesi - 1 yıl Önce

Buy Norco 10/325mg Online UK / Buy Ritalin 20mg Online USA

Buy Norco 10/325mg Online UK / Buy Adderall 30mg XR And IR Online Germany

Buy Codeine Phosphate 30mg Online UK / Buy Crystal Meth (Methamphetamine) Online USA

Buy Diazepam 10mg Online Austria / Buy Endocet Online / Buy Green Xanax 2mg Online Germany

Buy Green Xanax 2mg Online AUSTRIA / Buy Oxycodone 30mg Online /Buy Oxycodone 30mg Online USA

Buy Opana ER 40mg (Oxymorphone) Online UK / Buy MDMA Pills Online Austria

Buy MDMA Pills Online Germany / Buy Calypsol (Ketamine HCL) Online USA

Buy Ambien Online USA / Buy Dormicum 7.5mg (Midazolam) Online UK

Buy Codeine Phosphate 30mg Online Germany / Buy Demerol 50mg Online UK

Buy Morphine Sulfate Online Austria / Buy Oxycodone 80mg Online UK

Buy Percocet 10/325mg Online USA / Buy Tramadol 225mg Online Germany

Buy Hi Tech Promethazine Codeine Cough Syrup USA

Buy Quagen Promethazine Codeine Cough Syrup 16oz UK

contact us;
Hangout : [email protected]
Website : https://www.stressfreesupplier.com/

mariammorgan500
mariammorgan500 - 1 yıl Önce

We the online Medicinal Shop we like to make it clear, we provide the best sales worldwide and very fast delivery. We provide next day over night drop off at your secured delivery address with no signature required. You don’t sign up for package and delivery is 100% secured and guaranteed, 100% money back if anything happen with package or package not deliver and with the help and confirmation from the delivery company we reship within 4 days or refund money back if you will not like to use our services.
Website: https://undergroundmeds.com/
Phone N0: +1(213) 214-0423


SIRADAKİ HABER

banner471

banner473